Bonke Innocent fick ett enskilt samtal med Magnus Pehrsson om sitt hårda spel på träningarna.Bonke Innocent fick ett enskilt samtal med Magnus Pehrsson om sitt hårda spel på träningarna.
Bonke Innocent fick ett enskilt samtal med Magnus Pehrsson om sitt hårda spel på träningarna.
Bonke Innocent när han presenteras för Malmö FF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBonke Innocent när han presenteras för Malmö FF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Bonke Innocent när han presenteras för Malmö FF. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Stjärnan kallad in till enskilt samtal

Publicerad

Malmö FF värvade Bonke Innocent för cirka 8 miljoner kronor – sedan dess har mittfältaren stått utanför laget.

Och fått frän kritik för sitt hårda – på gränsen till fula spel – på träningarna.

– Vi har pratat med honom om det, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Den nigerianske defensiva mittfältaren Bonke Innocent, 21, värvades i sommar till Malmö FF från norska Lilleström.

Övergångssumman har uppgetts till cirka åtta miljoner svenska kronor, men succén har uteblivit.

Malmö FF har sedan Innocent blev spelklar avverkat fem matcher, fyra i allsvenskan och en i cupen.

Mittfältaren har inte fått speltid i någon av dem och de senaste allsvenska matcherna har Innocent stått helt utanför matchtruppen.

Samtidigt som det tagit tid att anpassa sig spelmässigt har Innocent fått tuff kritik efter en rad hårda, på gränsen till fula, aktioner på träningarna.

Har blivit mycket bättre

Aktioner som var av sådan grad att Malmö FF:s tränare  Magnus Pehrsson valde att kalla Bonke Innocent till ett enskilt samtal.

– Efter de situationer som vi hade i början så har vi pratat med honom om det, så klart. Sedan har det varit mycket, mycket mer polerat sedan dess, säger Magnus Pehrsson som ser Innocents agerande som ett potentiellt problem.

– Det är klart att det är ett problem om vi får skador.

Samtalet ledde till att Bonke Innocent lugnade sig på träningarna, dock medförde det andra konsekvenser.

– Det är en balans det där. Samtidig är det en viktig del i hans spelstil, att vara bollvinnare, då kan man inte vara för mjuk heller, säger Magnus Pehrsson.

En följd av samtalet med MFF-tränaren blev att Bonke Innocent under en del träningssekvenser blivit för passiv i sitt spel.

– När man har den typen av samtal så fattar man att det blir konsekvensen, säger Magnus Pehrsson som dock anar en utveckling.

– Jag tror att han är på väg att hitta rätt i det där. Och då blir det väl både steg åt det för mjuka hållet och för hårda hållet ibland.

För Bonke Innocent handlar det nu om att hitta rätt balans i en ny omgivning.

– Så är det. Det är svårt för vi vill hitta en spelstil som funkar för både träning och match och han kommer alltid, om han spelar sitt spel, att vara en av de tuffaste här, för han spelar på det sättet. Samtidigt vill vi inte ha en spelare som riskerar att sabotera för laget rent disciplinärt. 

Petad av andra anledningar

Det hårdföra spelet i sig är dock inget skäl till att Bonke Innocent – trots att han värvades för åtta miljoner kronor – har fått sitta vid sidan av så här långt i Malmö FF och fortfarande väntar på sin allsvenska debut.

– Nej. Jag menar om han är bättre än nån av de andra mittfältarna så ska han spela och då är det upp till honom att visa det. Egentligen är det inte svårare än så.

– Sedan kan jag se ett bredare perspektiv där vi haft tre spelare som spelat där inne och presterat bra alla tre – Erdal (Rakip), "AC" (Anders Christiansen) och Oscar (Lewicki). Så det är en konkurrenssituation som är tuff.

– Där har vi verkligen lagt tid på hur vi vill att de rollerna ska fungera, så därför är det naturligt att det tar tid att anpassa sig. Men igen. Det är inte så att vi har parkerat honom (Innocent) i ett hörn och sagt att: "Du får vänta till nästa år". Är han bäst här på träning så ska han få chansen, säger Magnus Pehrsson.

Läs mer: "Därför är jag övertygad om att Markus Rosenberg kommer att förlänga med Malmö FF".

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag