Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:arna kan välja bort Sverige – jagas av Bosniens landslag

Dennis Hadzikadunic, vårens stora utropstecken i MFF.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Adi Nalic. Har varit utanför MFF:s startelva under den allsvenska inledningen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Dubbla starter mot Wolfsburg i Europa League.

Nu uppger bosnisk media att landets förbundskapten Dusan Bajevic vill ta ut MFF:arna Adi Nalic och Anel Ahmedhodzic i sitt A-landslag.

Även ex-MFF:aren Dennis Hadzikadunic – i dag i ryska Rostov – uppges vara aktuell.

Sedan Malmö FF bytte tränare från Uwe Rösler till Jon Dahl Tomasson har klubben också försökt ta ytterligare ett steg i sin ambition att spela fler unga spelare i sina startelvor.

Under Tomasson syntes det omedelbart då den under Rösler utlånade mittbacken Anel Ahmedhodzic fick starta mot Wolfsburg i Europa Leageus 16-delsfinal och det samma gällde för den offensiva mittfältaren Adi Nalic.

Anel Ahmedhodzic är född i Malmö och Adi Nalic i Sölvesborg, men deras familjer har rötterna i Bosnien och MFF-spelarnas prestation ska nu ha gett eko på Balkan.

Kan välja bort Sverige

Enligt bosniska Sportske följer landets förbundskapten Dusan Bajevic noga de båda MFF:arna och tidningen går så långt att de skriver att Bajevic förbereder att ta ut Nalic till den landslagstrupp som ska spela Nations League i september.

Anel Ahmedhodzic var med under det svenska landslagets vinterturné i januari men då han inte spelat tävlingsmatcher för Blågult kan han fortfarande välja att spela för Bosnien.. Något också Adi Nalic har möjlighet till.

Sportske skriver om ytterligare en ex-MFF:are som följs noga av det bosniska landslaget. Mittbacken Dennis Hadzikadunic som är ordinarie i den ryska ligafyran Rostov.

 

Tv: Experten om säsongen

Irma Helin ser fram emot serien