Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MFF-värvningen stoppas – saknar arbetstillstånd

Publicerad

Arbetstillståndet är fortfarande inte på plats.

Nyförvärvet Bonke Innocent får därför inte spela mot Kalmar FF på fredag.

– Det är okej. Jag vet att jag kommer få spela så småningom, säger mittfältaren.

Över en vecka har gått sen Bonke Innocent presenterades av Malmö FF. Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2021 och på onsdagsförmiddagen gjorde 21-åringen sin första träning med sitt nya lag.

Under träningspasset plockade tränare Magnus Pehrsson flera gånger sitt nyförvärv åt sidan och gav taktiska direktiv.

– Han berättade hur vi vanligtvis spelar, att vi gillar att spela diagonalt och ge bollen till våra anfallare med en mellanrumspassning, säger Innocent.

Innocent har inte fått arbetstillstånd

Men trots att nigerianen är på plats med MFF är han ännu inte tillgänglig för spel. Hans arbetstillstånd är inte klart. Det är tveksamt om alla papper hinner komma på plats inför matchen mot Kalmar. Magnus Pehrsson räknar oavsett bort mittfältaren. En plats på bänken kan eventuellt bli aktuellt.

– Jag har utgått från att han inte spelar på fredag. Han kommer inte starta för oss, säger Pehrsson.

Bonke Innocent är därmed aktuell för startelvan först mot AFC Eskilstuna på bortaplan den 19 augusti. Fram till dess ska Magnus Pehrsson fortsätta drilla honom.

– Vi pratar igenom få saker i hans roll som man kan tänka på. Sen tar vi det steg för steg och komplicerar det inte så mycket. Vi har tagit honom för att vi tycker att han passar in men precis som för alla spelare som kommer till ett nytt lag med nya lagkamrater och ny tränare så är det små detaljer som man trycker mer på, säger Pehrsson.

Så ska MFF använda mittfältaren

Exakt hur Bonke Innocent ska användas på planen har MFF-tränaren inte bestämt – mer än att det ska vara centralt på mittfältet.

– Han har sina främsta egenskaper i sin defensiv: Positionering, bollvinster och förmåga att täcka ytor. Men han har också egenskaper som gör att han kan vara mer av en box-till-box-spelare. Det beror på hur vi vill balansera mittfältet och hela laget, säger Pehrsson.

Innocent är därmed inte per automatik en konkurrent enbart till Oscar Lewicki om den mer defensiva innermittfältsplatsen. Det kan finnas utrymme för de båda samtidigt.

– Att spela med en sån spelare som Bonke bredvid en sån som till exempel Oscar (Lewicki) gör att man får titta på balansen i övrigt. Då skulle man kunna spela med två väldigt offensiva ytterbackar eftersom man har två mittfältare som har både farten och positionen för att stänga omställningar. Det får växa fram hur vi gör, säger Pehrsson.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag