Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hade inte svårt att bestämma mig”

Isak Ssewankambo är klar för Malmö FF.
Foto: MFF.se
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF lånar Isak Ssewankambo från norska Molde.

Innermittfältaren – som också spelat en hel del som ytterback – kommer på ett korttidsavtal till och med 20 juli.

– Jag vill hjälpa laget genom att göra det bra helt enkelt, säger Ssewankambo i ett pressmeddelande.

Oscar Lewicki missade cupsemifinalen mot Östersund på grund av skada.

I samma match bröt Foaud Bachirou handen och hans frånvarotid är ännu okänd.

Förra veckan stod det klart att högerbacken Andreas Vindheim dragit av bakre korsbandet i vänsterknä och riskerar att vara borta i två månader, en tid som kan bli både längre och kortare.

Den svenske U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo är främst innermittfältare, men även ytterback, och är därför ett lån som för tillfället fyller flera luckor i Malmö FF.

– Han är stark, snabb, taktiskt kunnig och har ett bra passningsspel. Det är en användbar spelare med stor potential som inte ännu blommat ut helt. Jag hoppas att han kan göra det hos oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Får tröja nummer 22

Iska Ssewankambo kommer att få tröja nummer 22 i Malmö FF och är spelklar med omedelbar verkan.

Mittfältaren är i skrivande stund på väg med det svenska U21-landslaget för EM-kvalmatcher mot Turkiet och Cypern. Under Roland Nilssons ledning har Ssewankambo startat samtliga kvalmatcher hittills som innermittfältare.

Först efter det, veckan innan den allsvenska premiären, ansluter Isak Ssewankabo med Malmö FF:s spelartrupp i Malmö.

– MFF är en stor klubb. Man har bra spelare och bra tryck på matcherna. Det känns som att hela staden älskar laget. Det var smickrande att höra om intresset och jag hade inte svårt att bestämma mig.

– Jag är fysiskt stark och hoppas att kunna tillföra något i det fysiska spelet. Men också i passningsspelet. Jag vill hjälpa laget genom att göra det bra helt enkelt, säger Ssewankambo.

Spelat i Chelsea

Isak Ssewankabo är 22 år och har Lärje/Angered utanför Göteborg som moderklubb.

Ssewankambo var ungdomsproffs i engelska storklubben Chelsea och har som senior tillhört holländska NAC Breda, Derby County i engelska Championship samt norska Molde.

Som mest har Ssewankambo spelat 17 ligamatcher under en säsong, det var i Molde förra året.

I låneavtalet finns en option som gör det möjligt för MFF att köpa loss Ssewankambo från det Molde han har kontrakt med över hela 2018.

– Han gick utomlands tidigt och har fått bra erfarenhet från spel i flera olika länder. Roland Nilsson har gett honom stort förtroende i U21-landslaget och där har han också gjort det väldigt bra, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson enligt klubbens hemsida.