Startade i VM – nu klar för Malmö FF

Jonas Knudsen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Malmö FF värvar nytt. 

Jonas Knudsen, 26, senast i engelska Ipswich, ansluter till klubben på ett fyraårskontrakt.

– Det känns fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget, säger Knudsen till klubbens hemsida.

I efterdyningarna av matchen mot Sönderjyske presenterade Malmö FF sommarens första nyförvärv. 

Den danske ytterbacken Jonas Knudsen ansluter till klubben på fri transfer och kommer senast från engelska Ipswich. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson om nyförvärvet: 

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jonas. Han har en profil och flera egenskaper som vi har sökt efter länge. Han har en bra vänsterfot och kan användas i hela trebackslinjen men även som ytterback. Det är en spelare på hög nivå som är väldigt professionell i allt han gör och han kommer att hjälpa oss mycket framöver.

Startspelare i VM

Knudsen tillbringade fyra år i Ipswich och spelade där över 150 matcher för klubben. Så sent som i somras startade han i den danska backlinjen i VM-åttondelen mot Kroatien. 

Så här säger Knudsen själv om att nu tillhöra Malmö FF:

– Det känns riktigt bra. När jag hörde om intresset från MFF så var det ingen tvekan. Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa. Det känns fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget.

Dansken kommer ansluta till Malmö FF den 1 juli och har tilldelats tröja nummer tre. 

Vann första träningsmatchen

Innan Jonas Knudsen presenterades hann Malmö FF dessutom med att spela match. Danska Sönderjyske stod för motståndet och besegrades med 2-1 efter mål av Markus Rosenberg och ett danskt självmål. Uwe Rösler roterade friskt i laget – Eric Larsson och Franz Brorsson var de två enda spelarna som fick 90 minuter inför ett tämligen folktomt Stadion.

Med ett Europaspel i antågande och en allsvensk omstart lite mer än en vecka bort, gäller det för Malmö FF att snabbt hitta tillbaka till den fina form laget visade upp under våren. Man leder allsvenskan med sex poängs försprång och ställs i omstarten mot toppkonkurrenten AIK på bortaplan.