Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF vann efter kritiken: ”Riktigt dåligt från oss”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Malmö FF var riktigt bleka de första 45 minuterna mot Värnamo i Svenska cupen. 

Sen tog de tag i matchen - och vann med 2-0. 

– Vi spelar för Malmö FF, man måste visa respekt för klubben och för oss själva, säger Felix Beijmo till C More.

Malmö FF:s smått osannolika 3-1-förlust mot Landskrona Bois i Svenska cupen 2016 kändes väldigt nära efter de första 45 minuter mot Värnamo på söndagen. 

MFF var långsamt, oengagerat och uddlöst. Värnamo var motsatsen. 

Felix Beijmo var förbannad i halvtid. 

– Det är riktigt dåligt från vår sida. Jag tycker att de är bättre än oss på både fotboll, inställning och allt, säger han till C More. 

Berget och Molins målskyttar för MFF

– Vi spelar för Malmö FF, man måste visa respekt för klubben och för oss själva. Det här är inte okej, fortsätter Beijmo. 

I den andra halvleken reste sig Malmö FF och tog tag i matchen. Jo Inge Berget slog in 1-0 efter 57 minuter och Guillermo Molins utökade till 2-0 och stängde därmed tillställningen några få minuter senare. 

– Cred till IFK Värnamo som spelade organiserat och gjorde det svårt för oss i den första halvleken. Vi ökade tempot i den andra och spelade bättre sista tredjedelen. Sen kom målen i ett väldigt bra läge för oss, säger tränaren Uwe Rösler till klubbens hemsida. 

– Det var inte enkelt för oss att få ihop det mentala efter att ha spelat i torsdags och rest på fredagen men spelarna var professionella. Nu har vi fem-sex dagar av återhämtning och individuell träning innan det är dags att förbereda sig för Dynamo Kiev-matchen, fortsätter MFF-tränaren. 

Antonsson utgick skadad 

Noterbart från matchen är också att Marcus Antonsson tvingades utgå med lindat lår i slutet av den första halvleken. 

Segern mot Värnamo betyder alltså att MFF är klart för gruppspel i Svenska cupen. 

Strax efter matchen blev det också klart vilka lag som Malmö får möta i gruppen. Sedan tidigare var AFC Eskilstuna klart men efter lottningen tillkom även FK Karlskrona och Syrianska. 

Nästa match för MFF är den 28 november då Dynamo Kiev väntar hemma på Stadion i Europa League.