Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF utan tränare: ”Speciell bransch”

Eric Larsson jublar och tackar fansen på Parken i Köpenhamn.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Uwe Rösler och MFF:s sportchef Daniel Andersson under en pressträff på Stadion.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Spelarna går på semester – samtidigt lämnar Uwe Rösler.

Eric Larsson, 28, ger nu sin syn på tränarförändringen.

– Det är en speciell bransch vi verkar inom. Plötsligt kan allt ändras, säger backen.

Malmö FF reste över Öresundsbron, satte ner dobbarna i Parkens tunga gräs – och visade vem som är bäst i Skandinavien.

– Det är himla bra gjort av oss, säger Eric Larsson när han fått distans till kvällen när mäktiga FC Köpenhamn fick smaka på skånsk dynamit.

– När grupperna lottades insåg vi att möjligheterna fanns. Och när vi såg att vi skulle möta Köpenhamn i sista matchen kändes det som att det var skrivit att vi skulle vinna den matchen och ta oss vidare. 

MFF markerade med eftertryck och la beslag på förstaplatsen i grupp B i Europa League. En position som innebär att man är seedat i måndagens lottning i Nyon i Schweiz.

– Jag har inte kollat jättenoga på vem vi kan få möta. Men det är inga dåliga lag som tar sig vidare. Hoppas vi får ett så lågt rankat lag som möjligt så vi har möjlighet att avancera, säger Larsson.

– Vi slog Kiev hemma och Köpenhamn borta. Vi har bra självförtroende. Oavsett vilket lag vi får har vi en stark tro på att vi kommer att vinna.

Efter triumfen i Köpenhamn satte MFF punkt för en säsong som innehöll allt utom allsvenskt guld. Efter firandet i omklädningsrummet och en sen hemresa till svensk mark fortsatte festen.

– Vi tog bussen hem och gick ut här i Malmö och käkade med grabbarna i laget. Det blev ett fint avslut på säsongen, berättar Eric Larsson.

Och ännu en gång hyllades Markus Rosenberg.

Den stora avtackningen var efter Kiev-matchen. Nu blev det en ny avtackning av Super-Mackan och en sista gemensam middag innan ledigheten.

– Han fick slutet som han förtjänade och som är bättre än alla tänkbara sagor. Det var fint, säger Larsson.

Beskedet om Uwe Rösler

När spelarna vaknade upp efter festnatten kom beskedet mitt i morgonkaffet – Malmö FF och Uwe Rösler går skilda väger. En nyhet som Kvällsposten avslöjade redan i onsdags.

– Jag har inte så mycket kommentarer kring det. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag vidarebefordrar frågan till dom som tog beslutet, säger den tidigare Gefle- och Sundsvallsspelaren.

Blev du överraskad?

– Som sagt. Jag har inte så mycket att säga. Jag vill inte lämna några kommentarer kring det. Malmö FF tog beslutet... eller hur det gick till. Jag har inte så mycket insyn. 

– Det enda jag vet är att han inte kommer att fortsätta träna oss. 

Eric Larsson medger att det känns ovisst – för spelarna vet inte vem som leder laget när man kommer tillbaka i mitten av januari.

Eric Larsson anslöt till Malmö FF inför förra säsongen – och har redan hunnit avverka två tränare.

– Jag var ny i Malmö när Magnus Pehrsson tvingades lämna. Det är en speciell bransch vi verkar inom. Plötsligt kan allt ändras, säger han.

Ska fira jul och nyår på hemmaplan

Den 20 och 27 februari spelas 16-delsfinalerna i Europa League.

– Vi vet inte vem som ska träna oss och vad den personen har för filosofi, konstaterar Larsson.

Hinner ni anpassa er till en ny tränare?

– Det blir nog inte så så stora förändringar. Även om vi byter spelsystem har vi väldigt spelintelligenta och duktiga fotbollsspelare som kan anpassa sig till det mesta. Vi känner varandra. Vi vet vad vi kan och vad vi är bra på. Det ska inte bli några problem.

Nu väntar efterlängtad semester för MFF-truppen.

– Jag reser hem till Gävle för att fira jul med familj och vänner. Sedan ska jag fira nyår i Malmö min tjej, säger Eric Larsson.