Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-tränarens kritik – trots segern: ”Dumma frisparkar”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Det blev målkalas i andra halvlek när Malmö FF tog årets första seger.

Men MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson var inte helt nöjd efteråt.

– Jag säger alltid att dumma inkast, dumma hörnor och dumma frisparkar kostar mycket poäng under en säsong, sa han efter 4-2-vinsten mot Falkenbergs FF.

Tisdagens MFF-trupp var en delvis ungdomlig skara, med namn som Mubaarak Nuh, David Edvardsson och Noah Eile i startelvan. 

Men när det vankades dagens första ljusblå fullträff var det ett numera meriterat namn som klev fram och tryckte in 1-0 bakom MFF-bekantingen Viktor Noring: den flyttryktade succébacken Anel Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic och Pavel Vagic i samband med tisdagens match mot Falkenberg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Uddamålsledningen till trots var MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson inte helt nöjd med den första halvleken. 

– Jag säger alltid att dumma inkast, dumma hörnor, dumma friskar och dumma kort kostar många poäng under en säsong, sa Tomasson efter matchen, och hänvisade till en situation efter drygt 33 spelade minuter där Anel Ahmedhodzic sparkade undan bollen i samband en Falkenberg-frispark och fick ett gult kort.

Christiansen hyllade talangerna

Gästande Falkenberg, som ramlade ur allsvenskan förra året, var inte helt ofarliga. De gulvita halländska gästerna utmanade MFF-målvakten Mathias Nilsson flera gånger om under den första halvleken.

– Det var två lag på plan som spelade högt. Det gick åt mycket energi och de hade kanske inte samma energi i andra halvlek, sa Anders Christiansen. 

Att energinivån inte var densamma hos Falkenberg i matchens andra halvlek syntes. Gästerna åkte nästan omgående på ett 2-0-mål, som signerades  Mubaarak Nuh, hans första mål i MFF-tröjan. 

Därefter utökade lagkapten Anders Chrisiansen, efter ett tjusigt kombinationsspel ihop med inhoppande Sebastian Nanasi.

– Som jag sa i går har alla [unga spelare] som har kommit upp stor talang. De är de mest talangfulla spelarna sedan jag kom hit. De ska ta steget från juniorfotboll till seniorfotboll, och det hade de kanske inte gjort de tidigare två träningsmatcherna. Men jag tycker alla har gjort det i dag, sa Anders Christiansen, om de många unga talangerna som fick speltid i samband med tisdagens match.

Reducerade två gånger om 

Men lite spänning skulle uppstå på Malmö IP:s konstgräs, trots en till synes kontrollerad ledning för MFF. 

Falkenberg flyttade fram positionerna under matchavslutningen, reducerade först via nyförvärvet Adam Bergmark Wiberg och därefter genom Matthew Jimmy David Garbett.

Någon kvittering var det dock aldrig tal om. I stället kunde MFF punktera matchen med två minuter kvar på ordinarie tid, när Sebastian Nanasi förvaltade en retur och tryckte in 4-2.

”Det var otroligt”

För MFF börjar årets tävlingssäsong på söndag när det vankas gruppspel i svenska cupen mot Västerås SK. Med andra ord var tisdagens match på klassiska Malmö IP skåningarnas generalrepetition inför det stora allvaret.

– Det känns väl okej. Vi har tränat på bra och alla har fått spela i 90 minuter nu. Det ska bli kul att komma i gång, sa Christiansen, som åkte på färre tjuvsmällar mot Falkenberg jämfört med de tidigare träningsmatcherna:

– Ja, det var otroligt. Så länge tränarna sätter fokus på det blir det väl annorlunda. Nej, men jag tänker inte så mycket på det. Det var bara skönt att få 90 minuter.