Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-tränaren: ”Lewicki inte redo – tillbaka nästa vecka”

Oscar Lewicki kommer missa söndagens match mot IFK Göteborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson vill se ett MFF som inte tappar sin aggressivitet.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oscar Lewicki missar även klassikermötet mot IFK Göteborg på söndag.

Men Isaac Kiese Thelin är i full form och redo för 90 minuter. Liksom Arnor Traustason, som kommer ersätta avstängda Jo Inge Berget.

– Vi var arga efter matchen mot Djurgården och det ska vi vara. Vi är Malmö, vi ska vinna, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Guldjagande Malmö FF kommer till spel med en förlust mot Djurgården (3-2) i bagaget. Stockholmarna vände på matchen sent, bland annat efter två mål från hörnor. 

Men inför söndagens batalj mot IFK Göteborg vill MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson inte prata om några sena hörnmål.

Han vill prata om aggressivitet. 

– Jag har tittat tillbaka på alla matcher där vi släppt in sena mål och vi blir lite för passiva. Vi tappar vår aggressivitet, och det som sker mot Djurgården är att vi tappar vår aggressivitet på egen planhalva, säger Tomasson. 

Malmö FF har redan mött IFK Göteborg två gånger under säsongen. Bland annat i samband med cupfinalen (förlust efter tilläggstid) och borta på Gamla Ullevi (seger med 3-0).

Lewicki saknas igen – Kiese Thelin redo

Sedan dess har IFK-tränaren Poya Asbaghi fått sparken och blivit ersatt av MFF-bekantingen Roland Nilsson. Men Blåtvitt är alltjämt kvar i botten av tabellen, och slåss för sin allsvenska överlevnad. 

– De är i en situation där det är mycket press på deras axlar, säger Jon Dahl Tomasson.

Oscar Lewicki saknades under förlustmatchen mot Djurgården och när MFF-spelarna påbörjade lördagens matchförberedande träning syntes inte mittfältaren på Eleda stadions hybridgräs. 

Efteråt bekräftade Jon Dahl Tomasson att Lewicki även kommer stå över matchen mot Blåvitt. Men han kommer vara tillbaka i spel inom kort.

– Oscar är inte redo än. Han är här, det är inte något allvarligt. Han kommer vara klar nästa vecka, säger MFF-tränaren. 

Anfallsstjärnan Isaac Kiese Thelin fick lite drygt tio minuters speltid i kroppen i samband med matchen mot Djurgården. Under veckan har 28-åringen tränat på egen hand, men fanns med resten av laget under lördagen och är redo för spel.

”Vi ska skapa ny vinnarkultur” 

Detsamma gäller mittfältsmotorn Anders Christiansen, som tvingades utgå mot Djurgården efter en stämpling. 

En som däremot saknas är avstängda Jo Inge Berget.

– Men där har vi Arnor (Traustason) klar. Så det är fint, säger Jon Dahl Tomasson, som med sex omgångar kvar på det allsvenska schemat har ett övertag på sju poäng ner till serietvåan BK Häcken:

– Vi har börjat en resa med ett nytt Malmö, ett nytt guldlag och en ny vinnarkultur. Men vi ska lära oss saker, och det jag har pratat med spelarna om är att behålla vår aggressivitet. 

Ni har en förhållandevis bred trupp, har ni haft stor nytt av det under det tajta spelschemat?

– Jag tänker långsiktigt och det är nog bäst att göra det, speciellt när vi spelade så mycket matcher som vi gjorde i början på säsongen. Malmö FF har aldrig tidigare spelat så många matcher utan träningsmatcher.

TV: Allsvenska juryn: ”Han gör bort sig totalt”