Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF till Europa – Hammarby tappade

Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Det krävdes seger för att Hammarby skulle ta sista Europaplatsen. Men efter en oavgjord match så tog sig Malmö FF sig förbi Bajen efter deras seger mot Elfsborg.
– Nu är det jävligt tungt. Vi är besvikna. Vi hade siktat in oss på tredjeplatsen och vi var värda den, säger Hammarbys Jiloan Hamad i C More. 

Inför sista omgången var det Hammarby som hade greppet om tredjeplatsen – men då krävdes seger mot Östersund. 

Hammarby som inledde första halvan av säsongen starkt låg före Malmö FF i 29 omgångar. 

Men med 30 minuter kvar av allsvenskans sista omgång gick Malmö FF om – och därmed missar Hammarby den sista Europaplatsen.  

Kalldusch för Bajen 

Det blev en kalldusch för Bajen som efter första halvlek låg under med 2-0 mot ÖFK efter att både Ronald Mukiibi och
Dino Islamovic målat. 

Hammarby försökte att komma tillbaka och direkt i andra halvlek slog Nikola Djurjic till och med dryga kvarten kvar kvitterade även Jiloan Hamad på straff. 

I den 76:e minuten återtog ÖFK ledningen då Jerell Sellers gjorde det tredje målet för hemmalaget. Bajen slog dock inte av på takten och kvitterade i 90:e minuten genom Vladimir Rodic.

”Jävligt tungt”

Matchen slutade 3-3 och betyder att Europaplatsen tillika tredjepositionen tillfaller MFF som vann mot Elfsborg.

Det då Markus Rosenberg gav Malmö ledningen i matchen som slutligen resulterade i en 2-0-seger för MFF efter att Marcus Antonsson utökat ledningen.

Hammarbys Jiloan Hamad var mycket besviken efter krysset mot Östersund och tappet av Europaplatsen. 

– Nu är det jävligt tungt. Vi är besvikna. Vi hade siktat in oss på tredjeplatsen och vi var värda den. Att vi på målskillnad tappar Europaplats. Det är tungt, säger han i C More.