Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF tappade viktiga poäng i guldstriden

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Missräkning för Malmö FF i guldstriden. 

Mot Häcken på hemmaplan blev det 2-2. 

Inbytte Malik Abubakari blev poängräddare när han nickade in kvitteringen med sju minuter kvar av matchen. 

– Det är så klart frustrerande när man är i en guldkamp och man får en poäng, säger Jon Dahl Tomasson.

Landslagsuppehållet är över och nu ska allsvenskan avgöras. Omgång 28 började under lördagseftermiddag när guldjagande Malmö FF tog emot Häcken. 

Hemmalaget började matchen klart bättre och redan efter fem minuter tog MFF ledningen. Lasse Nielsen hittade fram till stekhete Antonio Colak och 1-0 var ett faktum. Den första halvleken, som var stundtals grinig, slutade med en Malmö-ledning. 

I den andra halvleken var MFF nära att utöka ledningen – men efter timmen spelad tappade man allt. 

– I andra halvleken är det stor skillnad, framför allt i inledningen. De första 20 minuterna är Häcken bättre än oss och killarna ligger långt ifrån varandra, säger Tomasson.

För då vaknade Häcken. 

I den 63:e matchminuten tappade Malmö-försvaret bort sig och efter ett hårt inspel längs marken styrde anfallaren Alexander Jeremejeff in 1-1. Det var hans elfte mål den här säsongen. 

Malik Abubakari poängräddare

Drygt sju minuter senare var det dags igen. I den 70:e matchminuten tog Häcken ledningen genom Patrik Wålemark. 

Malmö FF forcerade för ett kvitteringsmål och Antonio Colak föll i straffområdet och hela Malmö ropade på straff – men domaren friade. 

– Min första känsla är att han (Johan Hammar) drar ner Colak. Det är absolut armen uppe, men det är också armen uppe från Colak. Men jag tycker att det är mer från Hammar, säger experten Irma Helin i Discovery Plus och fortsätter: 

– Hammar är lite fulare i den situationen. Mycket möjligt att det där ska vara straffspark.

MFF kom våg efter våg och med åtta minuter kvar av ordinarie tid kom 2-2. Den här gången var Eric Larsson som stod för ett perfekt inlägg som inbytte Malik Abubakari nådde högst på och nickade in kvitteringen. 

”Inget som är avgjort än”

Mer än så blev det inte och matchen slutade 2-2. Resultatet innebar att Malmö FF åker på en rejäl missräkning i guldstriden. Djurgården kan ta över serieledningen om de slår Norrköping på bortaplan. Den matchen spelas på måndag. 

– En poäng är superviktig, det är inget tvivel om det. Vi kämpar för guldet och det är inget som är avgjort än, säger Tomasson.

För MFF återstår det två matcher i allsvenskan, mot Kalmar kommande helg och Halmstad BK helgen därpå.

Se höjdpunkter från matchen: