Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF tappade segern i den sista minuten

Alexander Fransson rakar in bollen.Foto: Dplay
Erdal Rakip i kamp med Eric Smith.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Franz Brorsson gjorde MFF:s mål.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Jättedrama i Norrköping. 

Malmö FF var på väg mot en seger. 

Då klev Alexander Fransson fram och ordnade 1-1.

Båda lagen inledde matchen avvaktande och de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro. Simon Thern hade halvlekens hetaste läge, som inte resulterade i något. MFF-anfallaren Ola Toivonen hamnade i fokus efter att ha armbågat Alexander Fransson. Peking-spelarna ropade på rött kort men domaren nöjde sig med ett gult för den tidigare landslagsanfallaren. 

– Målchansmässigt skapar vi några fler, men vi ska kräva mer. Det finns goda möjligheter att vi kan etablera längre anfall. Men hittills helt okej match, borde kanske ha gjort ett mål, säger Simon Thern efter den mållösa halvleken. 

I den andra halvleken fick Isak Kiese-Thelin ett gyllne läge för 1-0 men avslutet tog stolpe ut. 

Fransson kvitterade sent

Men målet skulle komma. 

För ett par minuter senare satte Franz Brorsson ledningsmålet efter att ha styrt in Erdal Rakips hörna. 

IFK Norrköping stormade för en kvittering och Sead Haksabanovic drog i väg ett skott som Marko Johansson styrde till hörna. Ett par minuter senare fick Peking ännu en hörna. Haksabanovic klev fram och skickade bollen som Alexander Fransson tog emot och från nära håll sattte han 1-1. Ett resultat som stod sig matchen ut. 

Efter matchen var Alexander Fransson missnöjd – trots sena kvitteringen. 

Dplay: Vad är det som inte har stämt i år? 

– Det är en bra fråga. Vi undrar det också. När allsvenskan började var vi bra fysiskt form och det kändes okej. Men sen kom en liten svacka och sen dess har vi inte kunnat hitta tillbaka. 

”Varit lite svajigt”

Hur är din status? 

– Det är riktigt skitdåligt som man har haft det med sjukdomar och skador som satte stopp. Nu försöker vi blicka framåt och träna på. 

– Det är två lag som jobbade väldigt hårt och som var väl organisarade. Jag är glad över att vi fick till en slutforcering. Tycker att det var ett rättvist resultat, säger Jens Gustafsson och fortsätter: 

– Stämningen i spelartruppen har nog varit lite svajigt efter våra resultat. Men nu ser vi fram emot avslutande delen av säsongen.