Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-talangen nära allsvensk nykomling

Höjdpunkter: Mjällby slog Syrianska - är tillbaka i allsvenskan
Marko Johansson har varit utlånad tre år i rad – nu blir det spel i Blekinge med Mjällby. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Maif-tränaren Marcus Lantz har tidigare berättat för Kvällsposten att flera värvningar är på gång till klubben den kommande tiden, Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mjällby förstärker sin målvaktsuppsättning med MFF-talangen Marko Johansson. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Tre år i följd har Marko Johansson lånats ut av Malmö FF.

Nu ser målvakten ut att lämna skåningarna igen. 

Sajten Minboll skriver att 21-åringen är nära en övergång till den allsvenska nykomlingen Mjällby. 

De senaste tre åren har Marko Johansson varit utlånad av Malmö FF. Fjolåret spenderade 21-åringen i Göteborg och GAIS, där han vaktade buren vid 29 tillfällen.

Innan dess spenderade Marko Johansson två säsonger hos Trelleborgs FF, där det blev ett år i superettan och ett sportsligt tungt år i allsvenskan. 

För egen del har Marko Johansson uttryckt en önskan om att få representera MFF – men så ser det inte ut att bli 2020. Med Johan Dahlin och Dusan Melichárek på kontrakt ser möjligheterna till speltid små ut för 21-åringen, som så sent som förra året representerade det svenska U21-landslaget.

I stället ser det ut att bli spel hos Mjällby för Marko Johansson. Det rapporterar Smålandspostens fotbollssajt Minboll på tisdagen. 

Marko Johanssons nuvarande MFF-kontrakt sträcker sig ytterligare en säsong. 

Sedan tidigare finns även den finske målvakten Carljohan Eriksson i klubben. 

Flera värvningar på gång 

Mjällby tog ett sensationellt kliv upp till allsvenskan i höstas – som nykomling i superettan och med flera division 1-säsonger i bagaget. 

Förutom Marko Johansson har Mjällby sedan tidigare även värvat hemvändaren Eric Björkander, efter fyra år i Sundsvall. Dessutom är mittfältaren Besard Sabovic nära Maif, rapporterar Minboll.

Mjällbytränaren Marcus Lantz berättade i en intervju med Kvällsposten förra veckan att flera värvningar kan vara på gång den kommande tiden

– Det finns förstärkningspotential, helt klart. Jag och vi i klubben hoppas på att ett par pjäser ska bli klara inom den närmsta tiden. Dock är det viktigt att vi inte stressar, hellre att det blir 100 procent rätt än att vi hastar fram någonting. Det optimala hade självklart varit att truppen är helt spikad den 6 januari, men vi ska vara noggranna hela vägen.