Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF-talangen går till AFC Eskilstuna

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MFF-talangen Pavle Vagic blir allsvensk.

Malmö FF meddelar på sin hemsida att 19-åringen går på lån till AFC Eskilstuna.

– Nu ska det bli kul att få spela i allsvenskan, säger han till MFF:s hemsida

Tidigare i juli meddelade Pavle Vagic att han lämnar Mjällby.

19-åringen lånades ut till Blekingeklubben inför säsongen och stod för två mål på nio matcher under sin tid i den gulsvarta tröjan. 

Nu hamnar Malmö FF-talangen i stället i allsvenskan och AFC Eskilstuna. 

– Tiden i Mjällby har varit bra både för laget och mig själv. Jag har blivit starkare både mentalt och på planen. Vid sidan om har jag lärt känna många fina människor. Det har bara varit positivt, säger han till MFF:s officiella hemsida. 

Siktar på att bli startspelare

Malmö FF skriver på sin hemsida att lånet hos AFC Eskilstuna gäller för resten av säsongen. 

– Pavle har gjort bra ifrån sig i Mjällby och tagit stora kliv. Det är en spelare vi tror mycket på och nu ser vi en möjlighet att få testa honom på en högre nivå. En höst med allsvensk fotboll ger honom ännu bättre förutsättningar att på sikt etablera sig i Malmö FF:s A-lag, säger sportchefen Daniel Andersson. 

Pavle Vagic har Malmö FF som moderklubb och gjorde allsvensk debut redan hösten 2017 när MFF krossade Jönköping Södra med 4-0. Samma Jönköping Södra som den unga mittfältaren även lånades ut till under fjolåret.

Pavle Vagic skrev A-lagskontrakt med Malmö i augusti förra året.

– Nu ska det bli kul att få spela i allsvenskan och fortsätta utvecklas. Jag har gjort några allsvenska matcher med MFF, men inte som startspelare. Det siktar jag på att bli nu, säger 19-åringen. 

AFC har haft en tung säsong och är fast i botten av den allsvenska tabellen. I lördags lyckades däremot klubben besegra Kalmar FF med 3-1 hemma på Tunavallen.