Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-talangen blev segerskytt – efter målvaktens misstag

MFF-spelare jublar efter Sebastian Nanasis straffmål.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sebastian Nanasi i duell mot Noah Tillberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Ungtupparna imponerade när Malmö FF tog en betryggande seger mot Trelleborg. 

Stor segerorganisatör blev tvåmålsskytten Sebastian Nanasi – som visserligen fick lite hjälp av bortamålvakten när han satte matchens sista mål.

– Han stod och sov lite och trodde inte jag skulle pressa, sa Nanasi efter träningsmatchen.

Det blev en tillställning som till stora delar spenderades runt Trelleborgs straffområde. 

MFF:s ungdomliga startelva kopplade ett tidigt grepp om måndagens träningsmatch – ett grepp som aldrig lättades.

– Det är alltid kul att få göra mål, sa Sebastian Nanasi, som stängde butiken i den andra halvleken när han utnyttjade ett enormt misstag av TFF-målvakten Merlin Nuhanovic och satte 3-0.

– Han hade ju bollen så han hade kunnat ta upp den i händerna, så jag väntade tills han var utanför straffområdet. Sedan stod han och sov lite och trodde inte jag skulle pressa. Då gick jag bara.

”Bra för de unga spelarna”

Malmö tog ledningen i den första halvleken genom Mubaarak Nuh, som gjorde sitt andra seniormål i den himmelsblå matchtröjan.

Sebastian Nanasi ökade på ledningen två gånger om i matchens andra halva. Först via straff och därefter genom att pressa TFF-målvakten – som sköt bollen rakt på den unga MFF:aren och fick se sitt eget uppspel rulla i mål. 

– Det är bra för de unga spelarna och fansen att det blir en lite större match, även om det är utan några åskådare. Matchen går på tv och det är intresse från pressen. Det kommer de unga spelarna lära sig av, sa MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson efteråt.

– Sebastian löste uppgiften riktigt bra. Det var kul att se de unga spelarna. Vi vill ju gärna utveckla unga spelare.

I MFF-elvan var det trion Franz Brorsson, Bonke Innocent och Romain Gall som stod för erfarenheten och rutinen.

På planen var det emellertid målskyttarna Mubaarak Nuh och Sebastian Nanasi som stack ut mest.

– Det är två riktigt bra spelare. De är öppna för nya intryck varje dag och de vill hela tiden lära sig något nytt, sa Tomasson om duons utveckling den sista tiden. 

Mubaarak Nuh i duell mot TFF-försvaret.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

”Kommer in i Malmös spelsätt”

Malmö FF kommer allra närmast från en oväntad förlust i svenska cupen mot superettanlaget Västerås med 2-1. 

Den första mars väntar ny cupmatch uppe i Göteborg där Gais står för motståndet. 

– Nu har jag varit här i en och en halv månad och jag känner redan att jag börjar komma in i Malmös spelsätt, sa Sebastian Nanasi, som var mer nöjd över de två målen än sin spelmässiga insats:

– Jag gör två mål och det är jag alltid nöjd med. 

Även Trelleborg ställde upp med ett ungt lag under måndagens träningsmatch. Anfallaren Måns Söderqvist stack ut i startelvan – med över 160 allsvenska matcher på sitt fotbolls-cv.

– Det blev en väldigt tuff match för oss. Det blev mycket defensivt arbete för spelarna, men samtidigt var det roligt att komma i gång. Det var roligt att vi fick lufta unga spelare, sa TFF:s assisterande tränare Magnus Andersson, som tog över huvudansvaret eftersom Kristian Haynes inte var på plats.

– De unga spelarna har inte spelat match sedan november och har inte kunnat träna ihop heller på grund av restriktionerna. Det är klart det blev lite kommunikationsmissar. 

”Inte något allvarligt”

I samband med presskonferensen efter matchen fick MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson också frågor om skadestatus på Jo Inge Berget, som klev av söndagens cupmatch.

– Nej, jag har ingen information. Men jag tror inte det är något allvarligt, även om jag inte är någon doktor, sa Tomasson.

Angående MFF:s långtidsskadade målvakt Johan Dahlin kommenterade Tomasson:

– Jag tror Johan sagt det själv, att han hela tiden arbetar. Johan får ta den tid som krävs, men hur lång tid det kommer ta kan jag inte säga.