Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-svängningen: ”Vi har snackat lite”

Isaac Kiese Thelin inför mötet med Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsfinal.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-jubeln från Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin efter hemmasegern mot Elfsborg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin jagar både SM-guld och skytteligasegern.

Och inför bortamötet med Djurgården avslöjar MFF-anfallaren att han och klubben nu börjat diskutera framtiden.

– Vi har snackat lite. Haft diskussioner, säger Kiese Thelin.

Förra året förlorade Malmö FF SM-guldet till Djurgården efter bland annat en missad Markus Rosenberg-straff i hemmamötet med 08:orna och en tappad bortaledning efter misstänkt offside på Mohamed Buya Turay.

När lagen nu möts på Tele 2 arena är förutsättningarna i guldstriden vitt skilda från i fjol.

Då jagade Malmö FF.

Nu är skåningarna 14 poäng före Djurgården som visserligen har en match mindre spelad men som sedan länge kunnat räknas bort från guldstriden.

MFF är helt enkelt i Stockholm för att ta ännu ett steg mot de SM-guld man har inom räckhåll och sannolikt ganska snart i prisskåpet.

– Det är en viktig match för oss att vinna för att fortsätta avancera mot guldet, säger Isaac Kiese Thelin som dock framhåller att han har största respekt för att möta Djurgården, inte minst på Tele 2:s plastmatta.

Samtidigt:

– Jag tycker att vi spelar bra fotboll både på gräs och konstgräs i år. Vi har många bra spelare som behärskar underlaget och vi har ett bra snabbt kombinationsspel som funkar bra där.

Kiese Thelin mot skytteligatiteln?

Med sju matcher kvar att göra mål på ligger Isaac Kiese Thelin tvåa i den allsvenska skytteligan på elva fullträffar, en bakom Norrköpings Christoffer Nyman.

Kiese Thelin ligger dock lågt i det snacket, i alla fall utåt sett.

– Jag tänker mest på guldet. Det kan bli fel fokus. Om det blir sista omgången och jag ligger bra till så är det klart att jag gärna vill vinna.

– Men nu är det ganska många omgångar kvar. Det skulle vara en fin bonus med skytteligan. Men det viktigaste är att vi vinner och sedan ska jag hjälpa oss att vinna, säger Kiese Thelin som efter segern mot Häcken förklarade sig förvånad över att MFF inte tagit upp hans framtid i klubben med honom.

Öppnade diskussioner om att stanna i MFF

Nu också avslöjar anfallaren att han och Malmö FF initerat en diskussion om vad som kan hända efter säsongen.

– Vi har snackat lite. Haft diskussioner. Det är också några månader kvar till mitt avtal går ut här.

Lånet från Anderlecht går ut vid årsskiftet och den belgiska klubbens prislapp riskerar ligga på minst två miljoner euro.

Något som kan bli svårt för Malmö FF att lösa, av dubbla skäl. Dels för att det missade gruppspelet i Europa League gör att MFF:s prognos att gå 50 miljoner back 2020 ligger kvar. Och dels för att de statliga coronastöd som betalas ut kan bli svåra att få för de klubbar som värvat. Att betala 20 miljoner för en spelare kan alltså ha ett ännu större pris än så.

Däremot finns alltid möjligheten till ett förlängt lån.

Än så länge ligger både Isaac Kiese Thelin och Malmö FF lågt.

– Det är fotbollens värld. Man får ta det då. Just nu fokuserar jag på att spela, sedan får vi ta det sista därefter.

– Som jag sagt är det ingen hemlighet att jag trivs bra här och det har gått bra. Sedan får man se. Alla parametrar ska funka. Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än det. Vi får se helt enkelt, säger Kiese Thelin.

 

Blir Isaac Kiese Thelin nästa skyttekung?

De är seriens färskaste målmaskiner