Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill ni att jag ska sitta och gråta över det?”

”Röslers superfacit – MFF:s guldvapen?”
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF ser ut att kunna få stora mittfältsproblem mot Hammarby.

Bonke Innocent är avstängd – och på lördagens träning saknades Anders Christiansen och Oscar Lewicki.

– Vad vill ni att jag ska göra, sitta här och gråta över det? Vi är ganska avslappnade kring det, säger tränaren Uwe Rösler.

Allsvenskan startar om efter landslagsuppehållet. För Malmö FF:s del väntar bortamatch mot Hammarby på söndagseftermiddagen.

Nu ser serieledarna ut att kunna drabbas av tunga avbräck på det centrala mittfältet. På lördagens träning saknades både Oscar Lewicki och Anders Christiansen, åtminstone under de första 15 minuter som var öppna för åskådare.

Anders Christiansen tvingades stå över matchen mot IFK Göteborg på grund av den vadskada han drabbades av mot FC Köpenhamn. Han är inte med i matchtruppen mot Hammarby, meddelar tränaren Uwe Rösler efter träningen.

Innocent avstängd

En hälskada stoppade Oscar Lewicki både från IFK Göteborg-mötet och från den senaste landslagssamlingen. Han är däremot uttagen i matchtruppen mot Hammarby – men den är 20 man stor och ska bantas ner till 18 inför avspark

Dessutom är Bonke Innocent avstängd efter sitt gula kort mot IFK Göteborg vilket gör att MFF i värsta fall saknar tre innermittfältare.

– För vissa spelare har förberedelserna varit bra, för andra skulle jag ljuga om jag sa att de var optimala. Det kommer alltid finnas spelare som är blåslagna och inte hundraprocentiga. Det är upp till mig att avgöra om jag vill ta risken med dem eller om jag ska använda en spelare som inte spelat på ett tag, men som också har sina kvaliteter, säger Uwe Rösler och erkänner att han in nuläget inte vet hur han kommer kunna formera sitt lag.

– Men jag ligger inte sömnlös över det. Jag bestämmer mig i morgon. Men Oscar åker med.

Tunga avstängningar för Hammarby

Sören Rieks, som fått en stämpling på hälen och ett sår som blivit infekterat, var däremot tillbaka i träning och uttagen i matchtruppen.

– För vissa spelare har förberedelserna varit bra, för andra skulle jag ljuga om jag sa att de var optimala, säger Rösler generellt om läget i truppen.

Även Hammarby har en del problem inför stormatchen. Muamer Tankovic och Jeppe Andersen är avstängda och Johan Wiland är skadad.

MFF:s trupp mot Hammarby

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Sören Rieks, Jonas Knudsen, Romain Gall, Tim Prica, Guillermo Molins, Rasmus Bengtsson, Markus Rosenberg, Behrang Safari, Fouad Bachirou, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Felix Beijmo, Erdal Rakip, Amel Mujanic, Arnor Traustason, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Marcus Antonsson.