Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-stjärnorna missar omstart

Jo Inge Berget.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Magnus Wolff Eikrem.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Magnus Wolff Eikrem och Jo Inge Berget missar den allsvenska omstarten.

Duon saknas i truppen till lördagens match mot AFC Eskilstuna.

– Det är tråkigt med båda, måste jag säga. Men så är det, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Jo Inge Berget har haft problem med en hälsena till och från under hela säsongen.

Magnus Wolff Eikrems fot strular.

När Malmö FF möter AFC Eskilstuna klockan 16.00 på lördagseftermiddagen sitter duon därför på bänken.

– Mange tränade inte i dag. Han var inte bekväm efter gårdagens träning. Foten är bättre men kroppen fungerar inte riktigt. Han snedbelastar och känner sig helt enkelt inte bekväm. Vi tog det beslutet ihop med honom inför träningen redan men det är egentligen hans egen känsla som har styrt där, säger tränaren Magnus Pehrsson angående Eikrem.

Jo Inge Berget aktuell mot Häcken

Jo Inge Berget hade kunnat sitta med på bänken mot AFC, men valde själv att tacka nej till det. I stället är siktet inställt på att vara redo till matchen mot Häcken nästa lördag.

– "JIB" tränade går och i dag. Jag hade gärna haft honom på bänken, det var inte aktuellt med startplats efter bara två träningar, men vi hade ett snack i morse och kom gemensamt fram till att han behöver mer träningar i benen och att den här hälsenan behöver svara, säger Magnus Pehrsson.

Rasmus Bengtsson närmar sig full form

Rasmus Bengtsson, som gjorde comeback i veckans träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb efter nio månaders skadefrånvaro, närmar sig toppformen för varje träning. Att ta ut honom till matchen mot AFC var däremot inte aktuellt.

– Jag tror att han är väldigt nära att vara med i en trupp. Det har varit fantastiskt att han inte fått något tillbakafall eller haft några känningar. Fortsätter det så här bra, och med det han presterar på varje träning, så kommer han snabbt ta upp konkurrensen med de andra om att vara med i truppen i första hand, säger Magnus Pehrsson.