Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-stjärnorna: ”Det är för dåligt”

Marcus Antonsson deppar efter matchen mot Västerås SK.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Anders Christiansen blev målskytt förgäves mot Västerås.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Kommer den himmelsblå cupförbannelsen leva vidare?

Söndagens gruppspelspremiär slutade med förlust mot superettanlaget Västerås

– Det är för dåligt, konstaterade Marcus Antonsson.

– Vi spelar för långsamt, sa lagkapten Anders Christiansen. 

Malmö FF började tillställningen mot Västerås klart bäst och tog ett tidigt grepp om matchen. Men i takt med att minuterna tickade lyckades gästerna växa in i tillställningen allt mer.

Efter fulltid stod det bortavinst med 2-1 på matchklockan. Stor matchhjälte för VSK blev Simon Johansson, som smällde in segermålet genom en rejäl frispark. 

– De var duktiga på sina frispakar. Vi spelar för långsamt under perioder och de gånger vi har tempo så kommer vi fram. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna i dag, det ska man inte glömma, sa en besviken Anders Christiansen efter slutsignalen. 

Antonsson vill stanna i Malmö FF 

Förlusten innebär att Malmö FF nu måste ha fotbollsgudarna på sin sida för att gå vidare till slutpelet. Det krävs att Västerås förlorar, samtidigt som MFF tar poäng de sista två omgångarna mot Halmstad BK och superettanlaget GAIS. 

Annars stannar cupfesten vid tre bataljer.

– Nej, det är för dåligt. Vi pratade innan om att inte dra på oss onödiga friskpar och hörnor och jag tyckler det är precis det vi gör, sa Marcus Antonsson, och fortsatte: 

– Vi börjar väldigt starkt och gör det vi ska. Sedan låter vi de komma in i det och vi tar onödiga friskapar så de får lite tryck på oss och momentum. Jag tycker vi skapar chanser, absolut, men jag tycker inte alls vi kommer upp i nivå, rörlighet eller kreativitet. Det är en för dålig insats rakt igenom.

För egen del skapade Marcus Antonsson en lång rad heta målchanser – men han lyckades aldrig få bollen i mål. I stället var det lagkapten Anders Christiansen som gjorde MFF:s 1-1-mål tidigt i den andra halvleken. 

– Jag tycker jag visar att jag hotar i djupled i 90 minuter. Sedan är det klart jag kommer till chanser också, jag hade en insida i stolpen i början. Men generellt är man bara missnöjd nu efter en förlust, sa Antonsson, som den sista tiden ryktats vara på väg till Halmstad BK:

– Nej alltså, jag spelar nia här i dag och det är där jag sagt att jag vill vara. Jag kommer kriga stenhårt för att ta den platsen och för att spela i Malmö, så klart.

Marcus Antonsson hade flera chanser att göra mål mot Västerås.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

”Vi håller inte samma tempo”

Den tunga gruppspelsförlusten innebär att oddsen ökar för att MFF:s lååånga och dystra cupsvit lever vidare.

Malmö har inte vunnit svenska cupen sedan 1989 – trots att klubben nått hela vägen till final tre gånger i närtid. 

– Vi måste ta vara på våra chanser och vi behöver spela snabbare än vad vi gör de sista 10 - 20 minuterna i den första halvleken. Det är det vi ska bli bättre på, sa Anders Christiansen. 

Ni börjar matchen bra, går det att peka på något som gör att ni sedan tappar? 

– Vi får ner Antonsson djupt bakom deras ytterbackar. Men det slutar vi med, vi slutar springa djupt och vi börjar springa i sidled i stället. Vi håller inte samma tempo. 

– Sedan kommer de in i matchen och får sina frispakar och hörnor. Sedan börjar vi den andra halvkeken bra med högt tempo. Men de gör mål och så blir det ibland, det kan vi inte göra så mycket åt, sa Anders Christiansen. 

Under måndagen spelar Malmö FF en träningsmatch mot Trelleborgs FF. Därefter fortsätter cupspelet den 1 mars uppe i Göteborg, där Gais står för motståndet.

Gruppspelet avslutas den 6 mars hemma på Malmö IP mot den allsvenska nykomlingen Halmstad BK.