KIngsley Sarfo oroas inte av Kim Källströms pik.KIngsley Sarfo oroas inte av Kim Källströms pik.
KIngsley Sarfo oroas inte av Kim Källströms pik.
Markus Rosenberg brukar trivas i ledarläge. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg brukar trivas i ledarläge. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg brukar trivas i ledarläge. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MFF-stjärnans svar: "Vi ska krossa dem"

Publicerad

"De börjar darra" sa Kim Källström sedan Djurgården tagit ner MFF:s serieledning till sju poäng.

I Malmö svarar man med att le brett och konstatera.

– Vi kommer att ta guldet. Det är jag fullständigt övertygad om, säger mittfältaren Kingsley Sarfo.

I den allsvenska premiären gjorde Kingsley Sarfo båda målen när hans dåvarande lag Sirius besegrade Djurgården med 2–0.

Tre måndaer senare var Sarfo med från start när hans nya lag Malmö FF bortabesegrade Djurgården med 1–0.

Och trots att Djurgården via 3–1-segern borta mot IFK Göteborg i måndagskväll reducerat Malmö FF:s serieledning till sju poäng så tvekar inte Sarfo en sekund var SM-guldet kommer att hamna.

– Vi kommer att ta titeln. Det finns inget annat, säger Sarfo.

"Såg inte ens Dif"

Efter att ha besegrat Djurgården två gånger den här säsongen säger sig den offensiva MFF-kraften inte ha visat något större intresse för Djurgårdens match mot Göteborg.

– Jag såg den inte ens. Men sju poäng är sju poäng, vad ska jag säga, säger Sarfo och ler.

För ett av allsvenskans största stjärnskott 2017 är planen för resten av säsongen klar.

– Vi tänker inte på de andra. Vi koncentrerar oss och tar match efter match för att vinna titeln och sedan får vi se när det blir, säger Sarfo.

Malmö FF har sju poäng ner till tvåan Djurgården och åtta till trean Häcken med åtta omgångar kvar att spela.

"Ska krossa dem"

MFF har tagit en poäng på de senaste tre omgångarna medan Djurgården och Häcken tagit sju vardera.

Närmast möter Häcken tabellåttan Elfsborg hemma, Djurgården tar emot elvan Örebro och Malmö ställs mot nian Hammarby på hemmaplan.

En match som Kingsley Sarfo är övertygad om att Malmö FF kommer att vinna.

– Vi ska krossa dem, säger Sarfo och poängterar att hans MFF är suget att inför en utsåld hemmastadion visa vilket lag man är.

– Jag längtar till den matchen, säger Sarfo.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag