Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF-stjärnan: ”Oschysst att jämföra oss med dem”

Anders Christiansen har inga stora förhoppningar om avancemang i CL-gruppen.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Zenit på samma nivå som Chelsea anser ”AC”.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Adi Nalic hoppas starta på Stamford Bridge.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Anders Christiansen satte spiken i kistan borta mot Östersund med sitt 3–0-mål. Han är den enda i truppen som tidigare gjort mål mot Chelsea och på onsdag smäller det på Stamford Bridge. Mittfältsstjärnan ger dock inte laget stora chanser att ens ta tredjeplatsen i gruppen.
– Zenit är på samma nivå som de andra så det är oschysst att jämföra oss med dem, säger dansken.

Efter en svag första halvlek, som ändå slutade med 1–0-ledning, kom MFF ut som ett nytt lag efter paus mot Östersund. Processen med den allsvenska jumbon gjordes kort och innan timmen var spelad hade Adi Nalic och Anders Christiansen gjort varsitt mål. Matchen slutade 3–0 och därmed fick skåningarna bästa möjliga skjuts in till drabbningen på Stamford Bridge på onsdag.

– Det här var bästa medicinen för oss. Skönt att hålla nollan och göra mål, konstaterar Christiansen vars MFF nu är i delad serieledning ihop med AIK och Djurgården som spelar i dag respektive i morgon.

– Klart man hoppas på hjälp (från Hammarby och Elfsborg) men det är inget vi funderar på utan vi fokuserar på oss själva. Nu har vi ny match i veckan.

Gjorde mål mot Chelsea: ”Ett annorlunda lag nu” 

När MFF tog sig vidare från Europa League-gruppspelet på Besiktas bekostnad i december 2018 väntade Chelsea i sextondelsfinalen. MFF svarade för en bra hemmamatch och föll knappt med 2–1 där Christiansen reducerade. Returen i London slutade dock med 0–3 i baken.

– Det är ett annorlunda lag som vi möter nu. Den gången var de också jättebra men de har blivit ännu bättre nu. Vi vet att det kommer bli tufft, men vi kommer göra allt vi kan. Ska jag vara helt ärlig förväntar jag mig inte att gå vidare. 

Tredjeplatsen och därmed Europa League-slutspel?

– Vi förlorade med 4–0 mot Zenit och de är på samma nivå som de andra lagen (Chelsea och Juventus), det såg vi när de mötte Chelsea också. Det är oschysst att jämföra oss med Zenit. 

Nalic belåten: ”Stärkte mina aktier” 

En som inte var med i matcherna mot Chelsea i februari 2019 var Adi Nalic. Efter att kommit in i paus mot ÖFK och gett laget en extra boost framåt med sitt mål och löpningar hoppas han nu på en startplats på Stamford Bridge. 

– Jag fick beröm av Jon (Dahl Tomasson). Så klart att jag stärkte mina aktier genom att spela bra, det är det enda som jag kan göra. Sedan är det upp till honom, det är han som bestämmer. 

Nalic är nyligen hemkommen från landslagsspel med Bosnien. Han startade i den viktiga VM-kvalmatchen mot Ukraina och har samlat på sig internationell erfarenhet som gör att han inte är paff inför ett möte med Chelsea.

– Jag har spelat stora matcher tidigare och fått rutin såsom med landslaget mot Ukraina. Det gäller att komma in fokuserad och göra sitt yttersta. 

Precis som Christiansen hoppas Nalic att Hammarby och Elfsborg tar poäng mot AIK och Djurgården för att stärka MFF:s chanser att vinna andra SM-pokalen på raken.

– Vi tog tre poäng och nu är pressen på dem. Vi fokuserar inte på det men klart att vi vill att de ska tappa poäng.