Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-stjärnan om AIK: ”De har stor press på sig nu”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF leder med 7–0 inför returen i Ballymena.

Desto sämre läge har AIK – efter chockförlusten i Armenien.

– De har stor press på sig nu, säger MFF-stjärnan Rasmus Bengtsson om guldkonkurrentens CL-avgörande i kväll.

När Kvällsposten får tag i Rasmus Bengtsson har Malmö FF precis anlänt till Belfast. Det är onsdag eftermiddag och om ett par timmar ska klubben åka ut och känna på Ballymena Showground – inför morgondagens EL-drabbning.

MFF har en minst sagt komfortabel ledning efter 7–0-showen i hemmamötet.

Nu handlar bortamatchen om att göra en bra prestation trots de speciella omständigheterna, menar Rasmus Bengtsson.

– Vi vill göra en bra prestation, åka ner och vinna och få med oss en bra känsla inför kommande omgångar, säger mittbacken.

Kommer rotera

Malmö FF ser matchen som ett bra läge att lufta truppen och ge breddspelarna speltid.

– Det kommer bli en hel del ändringar från matchen mot Djurgården, säger Rasmus Bengtsson.

Markus Rosenberg klev av mot Djurgården och vilas mot Ballymena. Även Eric Larsson är kvar i Sverige, högerbacken har drabbats av en sjukdom.

Tror på AIK-vändning

Medan Malmö FF känner på Ballymenas gräsmatta med ett träningspass, hettar det till desto mer på Friends arena under onsdagskvällen. Där ska AIK spela en avgörande kvalmatch i Champions League mot armeniska FC Ararat. 

MFF:s guldkonkurrent riskerar att åka ut redan i den första omgången efter en plattmatch i Armenien senast – där AIK chockförlorade.

Rasmus Bengtsson tror dock på en AIK-vändning.

– Jag såg första mötet, de förlorade med 2–1, ja. Det är lite annorlunda i Europa jämfört med allsvenskan. De har stor press på sig nu, men jag tror de fixar det, säger MFF:s mittbacksstjärna.

Blandar sig inte i klubbens beslut

Dessutom är Arnor Traustason otillgänglig efter den kontroversiella stämplingen islänningen åkte på av Haris Radetinac i matchen mot Djurgården.

En incident som fick Malmö FF att agera i efterhand och anmäla Haris Radetinac till disciplinnämnden.

– Det är klubbens beslut. Det blandar jag mig inte i, säger Rasmus Bengtsson.

– Eftersom domaren inte ser händelsen där och då så tar ju klubben beslutet att anmäla honom. Det är klart att när man ser reprisen i efterhand är det en ful tackling, men jag tror inte det är meningen att skada honom. Jag tror Haris (Radetinac) ångrar sig i dag.

Under tisdagen kom beskedet att Traustason endast hade drabbats av ledbandsskador i foten och därför inte behöver opereras.