Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders Christiansen aktuell mot Häcken: ”Rätt riktning”

Anders Christiansen jublar efter 1-0-målet mot Östersund i mitten på juli.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen jublar efter 1-0-målet mot Hammarby.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Allsvenskt toppmöte och en avgörande match i Europa.

Då kan Malmöstjärnan Anders Christiansen göra comeback. 

– Det är väldigt nära nu, säger han. 

Anders Christiansen har stått utanför spel de senaste Malmö-matcherna. Såväl ute i Europa som i Allsvenskan, där MFF haft svårt att vinna utan sin mittfältsstjärna. 

Men på lördagen var Christiansen med och tränade ihop med lagkamraterna och utan bakslag kan det vara aktuellt med spel mot BK Häcken på söndag.

– Det är väldigt nära nu. Men vi får se om det blir någon reaktion från kroppen, säger Anders Christiansen.

– Allt handlar om att bli hundra procent frisk och inte bara spela på 85 procent. Det går i rätt riktning och jag är positiv. Men vi är också i en period med mycket matcher, jag vill inte missa fler perioder än den jag missat nu. 

Hur blir det i morgon?

– Vi får se som sagt om jag får någon reaktion. Jag ska in och prata med tränaren och sjukgymnasten och sedan får vi ta status på allting. Vi tar beslut efter det.

Sist Anders Christiansen spelade för MFF i allsvenskan var mot Örebro, en match Malmö förlorade.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

”Har haft lite otur”

De kommande dagarna kan bli avgörande för stora delar av Malmö FF:s säsong.

I allsvenskan väntar alltså tvåan BK Häcken. På torsdag står Europa League-play off mot La Liga-klubben Granada på schemat.

Seger där och MFF är klara för ytterligare ett europeiskt gruppspel. 

– Man kan säga att den perioden vi har nu med Norrköping, Häcken och två Europamatcher är den då man vill vara i toppform, säger Anders Christiansen. 

– Jag var i bra form fram till Örebromatchen. Jag har haft lite otur med skadeperioden som jag kommit in i. Men så är det i fotboll och man kan bara göra det bästa av situationen och komma tillbaka i form så snabbt som möjligt.

Svårt att vinna utan Christiansen

Även om Malmös resultat i Europa varit fina, inte minst mot Lokomotiva Zagreb i torsdags, har det gått tyngre i allsvenskan. 

Efter 3-2-förlusten mot Örebro har MFF spelat oavgjort AIK och IFK Norrköping. Sist skåningarna vann i seriespelet var den 23 augusti. 

– I Europa har vi varit duktiga och gjort mycket mål, säger Anders Christiansen.

– Så vi är i en period där vi vinner och gör mycket mål. Sist var det riktigt bra, offensiv, fotboll. Men det är klart att i allsvenskan ska vi också hitta en trea. 

Samtidigt har MFF haft små marginaler mot sig, tycker Anders Christiansen. Han pekar på IFK Norrköpings sena kvitteringsmål, försvarsmisstag mot Örebro och missade målchanser hemma mot AIK.

– Ibland kan det vara tillfälligheter. Kollar man mot Norrköping är det två lag som har mycket chanser. Men de gör mål 90:e minuten, när vi var väldigt nära tre poäng, konstaterar Christiansen, och fortsätter:

– Kollar man mot AIK har vi jättemånga chanser och vi ger bort tre mål mot Örebro. 

Hur ser ni på Häcken nu då, känns det som ett riktigt toppmöte?

– Ja, men det är klart när man saknar publiken blir det helt annorlunda spel, det tycker jag också man kan se på resultaten generellt i ligan. Men Häcken går alltid lite under radarn.

 

LÄS MER: MFF-duon vägrar vila: ”Det känns bättre än någonsin”

 

LÄS MER: Tomassons tränarskap är mitt i en brytningstid

 

LÄS MER: Ahmedhodzics sågning: ”Som en gatuspelare”

 

TV: SE FLER SPORTNYHETER