Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-stjärnan jagas av en utländsk klubb

Vancouver Whitecaps assisterande tränare Vanni Sartini (till vänster) och Fouad Bachirous agent Blash Hosseini (till höger).
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou drar till sig utländskt intresse. Enligt SportExpressens uppgifter jagas mittfältaren av Vancouver Whitecaps. 

Under söndagen såg Vancouvers tränare, Marc Dos Santos, Hammarby-Malmö FF på plats på Tele 2 arena tillsammans med sin assisterande och spelarens agent.

– Det kommenterar vi inte, säger sportchefen Daniel Andersson om uppgifterna.

Fouad Bachirou, 29, har tidigare varit aktuell för en flytt till MLS. 

I januari 2019 kunde SportExpressen avslöja att Minnesota United presenterat ett bud på 10-15 miljoner kronor på mittfältaren som Malmö FF valde att förkasta.

Förlängde med MFF i februari

I stället valde parterna att förlänga kontraktet i februari till 2022. 

Bachirou har varit en nyckelspelare för Uwe Rösler den här säsongen. Totalt har det blivit 22 matcher i allsvenskan och två assist. I Europa League-gruppspelet har 29-åringen startat mot både Dynamo Kiev och FC Köpenhamn.

Men mittfältaren kan vara aktuell för en flytt efter säsongen.

Enligt uppgifter till SportExpressen jagas Fouad Bachirou av Vancouver Whitecaps. Klubben vill värva honom till nästa säsong och förbereder ett bud på mittfältskuggen.

Vancouvers tränarduo, Marc Dos Santos och hans assisterande Vanni Sartini, flög till Stockholm under helgen. På söndagens toppmöte i allsvenskan mellan Hammarby och Malmö FF satt duon på läktaren tillsammans med Bachirous agent Blash Hosseini.

Vancouver Whitecaps assisterande tränare Vanni Sartini och Fouad Bachirous agent Blash Hosseini.
Fouad Bachirou och Hammarbys Junior.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Bachirou spelade hela matchen för MFF när laget förlorade med 0-2. Efter matchen fick sportchefen Daniel Andersson bemöta uppgifterna, men han var fåordig.

– Det kommenterar vi inte, säger han till SportExpressen.

Hur resonerar ni kring Fouad Bachirous framtid?

– Det är en av våra viktigaste spelare. Vi förlängde kontraktet nyligen och vi trivs med ”Bach” och han trivs med oss. Mer än så kan man inte säga.

Hur ser ni på intresset kring Bachirou?

– Det kommenterar vi inte i pressen.

”Fokuserar bara på avslutningen”

Fouad Bachirou själv:

– Jag visste inte att de var på matchen. Jag har bara fokuserat på matchen. Jag fokuserar bara på avslutningen med MFF och jag står under kontrakt här, säger han.

Vad säger du om MLS som liga?

– Det är en bra liga. Men jag har kontrakt med Malmö FF och det är det enda som jag fokuserar på i dagsläget.

Fouad Bachirou värvades till Malmö FF från Östersunds FK i januari 2018. Totalt har det blivit 74 matcher i den himmelsblå tröjan.