Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF snuvade på straff: ”Finns ingen tvekan”

Molins blir dragen i tröjan. Foto: C More

Malmö FF snuvades på en straff.

Men lyckades ändå ta en blytung 3-0-seger borta mot Elfsborg.

– Det finns ingen tvekan. Den är solklar, säger Axén i sändningen.

Djurgården krossade Gif Sundsvall på bortaplan och satte därmed press på jagande Malmö FF.

Under söndagskvällen vilades flertalet himmelsblå stjärnor, däribland Markus Rosenberg, Sören Rieks, Arnor Traustason och Rasmus Bengtsson, då MFF gästade Elfsborg.

I halvtid var ställningen 0-0, men expertisen är enig om att MFF snuvades på en gyllene chans att koppla greppet om matchen i Borås.

Det var i den 21:a minuten som Guillermo Molins tog sig fram i hemmalagets straffområde. Men MFF-anfallaren stoppades av mittbacken Alex Portillo, som höll fast i Molins tröja.

Malmö FF snuvades på straff

Solklar straff, enligt Alexander Axén och Olof Lundh i C Mores studio.

– Det finns ingen tvekan om att det där är straff, det är solklart. Tröjan står som en strut där, säger Axén.

Olof Lundh fyller i:

– Det är uppenbart att han (Portillo) hindrar Molins, det är straff, men tyvärr såg inte domarna det.

Efter en timmes spel var det fortfarande mållöst på Borås arena, men Malmö FF skulle till slut få hål på hemmaförsvaret.

Anders Christiansen stod för en fin aktion i Elfsborgs straffområde och gick på eget avslut. Tim Rönning stod för en fin räddning, men fick se Guillermo Molins trycka in den, för MFF, förlösande 1-0-bollen.

Seger med 3-0 borta mot Elfsborg

I den 83:e minuten pekade domaren Magnus Lindgren mot straffpunkten efter att Marcus Antonsson blivit upphakad i straffområdet. Jo Inge Berget förvaltade straffen på allra bästa sätt och dunkade upp bollen högt i Rönnings vänstra hörn.

Bara minuten senare var det dags igen.

Den här gången var det ovan nämnde Antonsson som, efter slarv i hemmaförsvaret, avslutade med vänstern i samma hörn.

– Malmö FF är fenomenala på det här. Deras bredd blir avgörande. Man kanske kan tro att det var tryggt det här, men det satt faktiskt ganska långt inne, säger Erik Edman.