Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF snuvade på segern – kalldusch på tilläggstid

Oavgjort på mellan de två tippade topplagen, Häcken–Malmö FF 1-1.
Guillermo Molins.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
BK Häckens spelare firar sitt sena kvitteringsmål.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Guillermo Molins såg länge ut att bli matchhjälte borta mot Häcken.

På tilläggstid kom kallduschen.

– Just nu känns det som en förlust, säger Anders Christiansen efter 1-1-matchen.

Allsvenskans klart bredaste trupp.

Men Malmö FF gjorde endast en förändring i sin startelva efter hemmasegern mot Mjällby då Sören Rieks ersatte skadade Marcus Antonsson mot Häcken. Och skåningarna fick en drömstart på Bravida arena.

Efter drygt 20 minuter stod Alexander Faltsetas för en riktig blunder då han skulle passa hem bollen till målvakten Peter Abrahamssson. Guillermo Molins läste spelet, snappade upp bollen och rullade in 1-0 i den bortre burgaveln.

– Den passningen är huvudlös, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

Hemmalaget skapade en hel del chanser för att utjämna och närmast av alla var Ahmed Yasin, som dock fick se Johan Dahlin sträcka ut fingrarna och stå för en jätteräddning.

Kalldusch för Malmö FF mot Häcken

Malmö FF såg ut att hålla undan och ta sin andra raka seger, men då rullade Joona Toivio in kvitteringen efter en hörnvariant på tilläggstid.

Matchen slutade 1-1.

– Första halvleken var vi dåliga, vi var i stort sett usla med bollen och kom ingenstans. Defensivt var det okej, de fick inga superlägen. Andra halvlek var bättre, vi fick bollen ut på kanten mycket mer och tog den fram mycket snabbare. Jag är inte nöjd med bara en poäng, men skönt att vi fick in den till slut, säger Toivio.

Beskriv känslan efter kvitteringsmålet.

– Det är så klart skönt… Men jag vet inte. Jag är inte nöjd.

Vad tänkte du vid Malmös mål, och Faltsetas passning?

– Det är tråkigt. Det ska inte hända men det kan hända. Man ser sådana mål varje år, både i allsvenskan men även större ligor. Det är bara att glömma och gå vidare.

Hur mycket påverkar ett sånt mål mentalt?

– Så klart påverkar det lite. Men jag tycker ändå att vi fick lite mer fighting spirit efter, blev lite mer aggressiva. Det kändes som vi behövde det för att släppa loss

MFF:s lagkapten Anders Christiansen är mycket besviken över den tappade segern.

– Det är klart det är tråkigt när man släpper in ett mål i slutet. Det känns surt att vi inte får med oss tre poäng till Malmö. Just nu känns det som en förlust, säger han.

– Med tanke på hur stor kontroll vi har på matchen så ska vi stänga den mycket tidigare. Men samtidigt stor eloge till Häcken på sättet som dom kommer tillbaka i matchen. Det blev jobbigt för oss sista tio minuterna. Så är det ibland.

Vad är det som saknas?

– Vi har ju fin kontroll, men kanske att vi måste komma till fler chanser, vara bättre i sista tredjedelen. Det är något vi måste bli bättre på. Men jag har sagt det många gånger, vi är inne i en process där vi blir bättre för varje dag. Det är bara att gå vidare.

IFK Göteborg vann bortamatchen mot Varberg med 2-1.