Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seger i genrepet – utan skadad Christiansen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Två skott i ribban, stort spelövertag och en missad straff.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler var mycket nöjd efter 1–0-segern i genrepet inför rysarmötet med Besiktas.

– Jag är väldigt belåten. Alla som fick chansen tog möjligheten, säger MFF-tränaren.

Nästa torsdag spelar Malmö FF det helt avgörande Europa League-mötet borta mot Besiktas.

Vodafone Park kan bli utsåld och i så fall väntar över 40 000 hemmasupportrar på att stoppa MFF från avancemang i Europa League.

Förutsättningarna är glasklara.

Inget annat än seger för Malmö FF duger om laget ska gå vidare.

På onsdagen genrepade Uwe Röslers lag med att, under träningslägret i spanska Marbella, möta Real Balompédica Linense som är med i striden om en uppflyttning till den spanska andradivisionen.

– Vi hade 75 väldigt bra minuter, säger Uwe Rösler som var nöjd med hur hans spelare angrep matchen.

– Vi gjorde fyra byten i halvtid och sex efter 60 minuter. Jag är väldigt belåten. Alla som fick chansen tog möjligheten att visa upp sig på ett positivt sätt.

MFF:s startelva

Johan Dahlin - Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari - Eric Larsson, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks - Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.

MFF dominerade – Rösler belåten

Malmö FF vann matchen med 1–0 efter mål av Sören Rieks. Danskens form har varit hög hela hösten och Rösler hyllar mittfältaren efter segern.

– Sören hade massor med energi och gjorde ett väldigt bra avtryck. En topprestation från honom även bortsett från målet, säger Rösler.

Utöver målet hade Malmö FF flera chanser att utöka ledningen redan i första halvlek.

– Vi missade en straff (Markus Rosenberg) och hade två skott i ribban, säger Rösler som dock poängterade att energin och prestationen var viktigare än hur stor segern blev.

– Vi kontrollerade matchen väldigt väl, visade upp ett bra kombinationsspel, fin variation och tog oss fram bra längs båda kanterna. Vi spelade på en solid nivå mot ett motstånd som var bra, de ligger i toppen av sin division och slog Slavia Prag tidigare i år med 4–2.

Uwe Rösler förfogar över en spelartrupp som är helt frisk frånsett mittfältsstjärnan Anders Christiansen som stod över dagens match.

– Han har fått en smäll och spelade därför inte i dag.

Är det någon fara för matchen mot Besiktas nästa vecka?

– Det ska det inte vara. Jag hoppas att han kan vara tillbaka i träning redan på fredag, men vi får avvakta lite och se, säger Uwe Rösler.

MFF-tränaren är än så länge ypperligt tillfreds med det Marbella-läger klubben valt att ladda upp med inför Besiktasmötet.

– Faciliteterna är fantastiska, de yttre omständigheterna på topp. Vi hade inte kunnat önska oss mer, säger Rösler som framhäver kvaliteten på de senaste dagarnas träningar.

– Inställningen och intensiteten från spelarna måste framhävas. De är oerhört professionella och nivån har varit hög i allt vi har gjort.

Malmö FF återvänder hem från Marbella på lördag.

Nästa onsdag reser sedan laget till Istanbul för den avgörande gruppspelsmatchen.

Avspark nästa torsdag är 19.00 svensk tid.

 

 

 

Läs mer: VM gav Malmö FF ett miljonregn 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!