Förre IFK Norrköping-stjärnan Arnor Traustason väntas bli presenterad av Malmö FF i dag. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFörre IFK Norrköping-stjärnan Arnor Traustason väntas bli presenterad av Malmö FF i dag. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Förre IFK Norrköping-stjärnan Arnor Traustason väntas bli presenterad av Malmö FF i dag. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

MFF sålde nyförvärvets tröja innan han var klar

Publicerad

Malmö FF har, enligt Kvällspostens uppgifter, gjort klart med en värvning av Arnor Traustason.

Nu auktionerar klubben ut en hemlig tröja där pengarna går till välgörande ändamål.

"Buda hem matchtröjan som MFF:s nyaste spelartillskott använder i samband med pressfotografering och presentation", skriver klubben.

Varje dag fram till julafton auktionerar Malmö FF ut tröjor och andra MFF-relaterade prylar som en form av julkalender där intäkterna går till välgörande ändamål.

Torsdagens auktion är av det mer annorlunda slaget.

Där säljs ett kommande nyförvärvs tröja – innan han har presenterats av klubben.

"Spelaren skriver på för Malmö FF i december 2017 men är vid auktionens publicering ännu inte offentliggjord", skriver MFF i auktionen.

Mycket tyder på att det är Arnor Traustasons tröja som är till salu.

Traustason på väg till MFF

Kvällsposten har tidigare kunnat avslöja att 24-åringen är på väg att lämna Rapid Wien och att han inom kort kommer presenteras av Malmö FF.

Och vid 13-tiden på torsdagen kom också bekräftelsen från MFF: Islänningen är klar.

– Det ryktas en del just nu om flera klubbar. Vi får se vad som händer. Jag får ingen speltid har nere och tränaren har sagt att jag inte ingår i hans planer. Då måste jag hitta en annan klubb, sa Traustason i tisdags. 

Arnor Traustason vann SM-guld med IFK Norrköping 2015. Efter guldet såldes han till Rapid Wien för omkring 20 miljoner kronor. Det blev aldrig någon stor succé i Österrike. I stället lånades islänningen ut till AEK Aten som han nu lämnar.

 

LÄS MER: "Traustason – en perfekt värvning av MFF"

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag