Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF på plats på Balkan – tar hjälp av Celtic och Salzburg

Sören Rieks: "Rättvist med 3-0"

Malmö FF har 3–0 att gå på inför returen mot HSK Zrinjski.

Nu viftar MFF-stjärnorna bort all risk för underskattning.

– Jag vet själv kvalmatcherna som varit i Malmö tidigare år där vi förlorat borta och varit utspelade – borta mot Salzburg, Celtic – där vi sedan tagit dem på sängen här hemma, säger Rasmus Bengtsson.

Malmö FF är i Široki Brijeg, drygt två mil utanför Mostar, för att möta HSK Zrinjski i returmötet i Europa League.

I potten finns en biljett till den playoff-omgång som vid seger leder in i gruppspel.

Efter flera dagar med temperaturer över 40 grader går åskan över Balkan och kvicksilvret har sjunkit till en bra bit under 30-strecket.

Förutsättningarna inför torsdagens match i Bosnien och Hercegovina är klara.

3–0 till hemmalaget leder till förlängning.

Alla hemmasegrar med fyra måls marginal eller mer gör att Zrinjski går vidare.

Samtliga andra resultat tar MFF vidare. 

Skåneklubben har alltså utrymme att förlora med två mål, eller tre om man själva gör mål, och ändå gå vidare.

Men MFF-stjärnorna vill inte lyssna på det örat inför matchen på Stadion Pecara som tar cirka 5 500 åskådare och dit matchen är flyttad då Zrinjskis ordinarie stadion i Mostar inte godkänts av Uefa.

– Det blir en tuff match. Vi ska inte tänka för mycket på förra matchen. Det är en ny match. Vi ska gå in med samma inställning som vi gjort innan, försöka göra mål, vinna matchen och få med oss ett bra resultat, säger Rasmus Bengtsson som poängterar vikten av ett se en match som börjar från 0–0.

– Vi ska inte ha för mycket fokus på matchen i Malmö. De (Zrinjski) är ett helt annat lag hemma, det är helt andra förutsättningar, så det blir en totalt annorlunda match.

MFF på båda sidorna i EL

Att 3–0-resultatet från hemmamötet skulle påverka Malmö FF:s sätt att angripa matchen tonar Rasmus Bengtson, som visat allt bättre form genom hela säsongen, ner.

– Jag vet själv kvalmatcherna som varit i Malmö tidigare år där vi förlorat och varit utspelade borta mot Salzburg, Celtic och där vi sedan tagit dem på sängen här hemma, säger MFF:s mittbacksstjärna.

Malmö FF har under de senaste åren slagit ut lag som ovannämnde Salzburg och Celtic, men också varit favoriter men förlorat mot klubbar som FK Vardar och FC Vidi.

– Vi har varit på båda sidorna, så vi vet vad som gäller. Vi har stora erfarenheter från matcher av det här slaget och det ska vi kunna dra nytta av, säger Rasmus Bengtsson.