Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF öppnar för att värva: ”Måste vara förberedda”

Uwe Rösler Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Uwe Rösler och Daniel Andersson Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

GÄVLE. Det svenska transferfönstret stänger vid midnatt. 

När Malmö FF vann mot Dalkurd var sportchefen Daniel Andersson inte på plats.

Samtidigt menar Uwe Rösler att klubben står redo att värva om det behövs.

– Om vi behöver värva så kan vi göra det, säger han.

Det är bråda dagar för Malmö FF. På bara ett par dagar har man avverkat en kvalmatch i Champions League mot Vidi följt av fredagens bortamatch mot Dalkurd i Gävle.

Samtidigt är det en trupp som dras med en del skador och är inne i en fas av säsongen där det är väldigt mycket matcher. Sedan tidigare finns Rasmus Bengtsson skadelistan och när Dalkurd besegrades med 1-0 tvingades Behrang Safari bryta matchen med en stukad fotled redan i den första halvleken.

Öppnar för att värva

Enligt Jesper Robertsson, fysioterapeut i MFF, rör det sig om en skada på insidan av fotleden och det är fortfarande oklart huruvida Safari kan spela i returen mot Vidi.

– Han fastnade med foten i gräset och stukade fotleden. Det är insidan av foten som har tagit stryk, sa han efter matchen.

Därmed är situationen i försvarslinjen långt ifrån optimal. Uwe Rösler menar att klubben inte kommer panikvärva något under deadline day även om han hintar att klubben står väl förberedda om det skulle dyka upp en möjlighet till att förstärka.

– Vi får se om vi tar in något, säger Uwe Rösler inledningsvis.

”Vi ska utvärdera”

Hur resonerar ni just nu?

– Jag kan inte berätta något om transfermarknaden. Vi kommer inte panikvärva något, men vi förlorade en till spelare mot Dalkurd (Safari som utgick skadad) och jag vet inte hur allvarligt det är. Jag har alltid sagt att vi måste vara väl förberedda och jag tycker att vi är det. Om vi behöver värva så kan vi göra det, men som det ser ut just nu tycker jag inte att vi behöver det. Om vi känner att vi behöver det så kommer vi agera.

Både Behrang Safari och Rasmus Bengtsson är skadade. Vill du ha in en till mittback innan fönstret stänger?

– Jag vill inte säga något just nu. Vi ska utvärdera i morgon (läs i dag) och sedan får vi fatta beslut i frågan. Vi har fram till i morgon midnatt på oss att göra något. Men som det känns just nu så behöver vi inte agera. Men vi är förberedda. Det hänger på rapporten på de skadade spelarna. 

Daniel Andersson missade matchen

När Malmö FF vann borta mot Dalkurd under fredagskvällen fanns sportchefen Daniel Andersson inte på plats. När Kvällsposten ställer frågan varför Andersson inte var på plats i Gävle bjuder Rösler på ett mystiskt svar.

– Han är upptagen, svarade MFF-tränaren med ett leende innan han lämnade den mixade zonen och gick ut till spelarbussen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!