Malmö FF blev 2017 svenska mästare för fjärde gången på fem år. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLMalmö FF blev 2017 svenska mästare för fjärde gången på fem år. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Malmö FF blev 2017 svenska mästare för fjärde gången på fem år. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Paolo Maldinis Miami FC ville möta Malmö FF. Fick nobben. Foto: DENNY CALVO / BILDBYRÅNPaolo Maldinis Miami FC ville möta Malmö FF. Fick nobben. Foto: DENNY CALVO / BILDBYRÅN
Paolo Maldinis Miami FC ville möta Malmö FF. Fick nobben. Foto: DENNY CALVO / BILDBYRÅN
Paolo Maldini är en av Italiens bästa spelare genom tiderna. Foto: CLAUDIO BARONTINI / STELLA PICTURES CLAUDIO BARONTINIPaolo Maldini är en av Italiens bästa spelare genom tiderna. Foto: CLAUDIO BARONTINI / STELLA PICTURES CLAUDIO BARONTINI
Paolo Maldini är en av Italiens bästa spelare genom tiderna. Foto: CLAUDIO BARONTINI / STELLA PICTURES CLAUDIO BARONTINI
Paolo Maldini som lagkapten för Italien. Foto: DAVE JOYNER / GRATISBILD IBL POPPERFOTO PPPPaolo Maldini som lagkapten för Italien. Foto: DAVE JOYNER / GRATISBILD IBL POPPERFOTO PPP
Paolo Maldini som lagkapten för Italien. Foto: DAVE JOYNER / GRATISBILD IBL POPPERFOTO PPP

MFF nobbade stjärnorna: "De blev nog lite lacka..."

Publicerad

Malmö FF möter DC United i sin andra träningsmatch på lägret i Florida.

Efter att ha sagt nej till Paolo Maldini vars mångmiljonsatsning i Miami låg på för att få möta MFF.

– De blev nog lite lacka, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Den 29 januari nästa år åker Malmö FF till Bradenton i Florida för ett nästan två veckor långt träningsläger.

Sedan tidigare står det klart att MFF i sin första match på lägret kommer att möta MLS-laget New England Revolution. 

Den matchen spelas lördagen den 3 februari med avspark 20.30 svensk tid.

Malmö FF har hela tiden haft bestämt att man ska spela ytterligare en match, men motståndet har dragit ut på tiden.

Nobbar Maldinis mångmiljonsatsning

Miami FC – den klubb som ägs av den italienska fotbollsikonen Paolo Maldini och som under sina första två år och fram till för två veckor sedan tränades av den forne italienske världsmästaren Alessandro Nesta – har legat på hårt för att få till en träningsmatch mot Malmö FF.

Men MFF har gång på gång nobbat.

– Miami ville spela mot oss. Men de spelar inte i MLS, de säger själva att de har ett jättebra lag och det stämmer kanske. Men det är för låg nivå, säger Daniel Andersson som upprepat kontaktats angående ett möte med Miami FC men nobbat.

– Vi är svenska mästare, vi kan inte möta ett andradivisionslag. Men de blev nog lite lacka, säger Andersson.

Daniel Andersson i Florida 2014, här slutför han Markus Rosenberg-transfern.Foto: TOMAS LEPRINCE

Möter ytterligare MLS-lag

Miami FC är i dagsläget det bästa fotbollslaget i staden där David Beckham är delägare i ett bolag som vill etablera ett MLS-lag i staden.

Den amerikanska proffsligan MLS håller på att utökas från 22 lag till 28 och plats 24 är vigd åt ett lag från Miami där dock situationen med en godkänd hemmaarena och som därför går en oviss framtid till mötes.

Malmö FF kommer i stället för Miami FC att möta ytterligare ett MLS-lag.

Den 8 februari möter MFF nämligen DC United från Washington som fyra gånger har vunnit MLS, senaste gången var dock 13 år sedan, 2004.

Det blir fjärde gången som Malmö FF möter DC United i Bradenton.

De två första gångerna (2012 och 2013) slutade matcherna 1–1, medan MFF den senaste gången (2015) vann med 1–0 efter mål av Jo Inge Berget.

Det året avslutades Bradenton-lägret med att MFF besegrade Miami FC:s seriekonkurrent Tampa Bay Rowdies enkelt med 3–0.

(I en tidigare version av texten påstods att David Beckham precis som Paolo Maldini är delägare i Miami FC. Det är han inte. Beckham äger ett bolag som vill etablera ett MLS-lag i Miami.)

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag