Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen: Riskerar att missa hela säsongen

Alla snackisar från Allsvenskan med Therese Strömberg, Casper Nordqvist och Philip Gadd.
Johan Dahlin.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF tvingas ge sig ut på målvaktsjakt.

Johan Dahlin behöver operera sin axel och riskerar därför att missa resten av säsongen, avslöjar Aftonbladet.

Johan Dahlin, 34, har inte spelat match sedan den 9 augusti då Malmö FF vann med 1-0 mot Falkenberg. Han skulle ha gjort comeback i förra veckans bortamatch mot Budapest Honved men tvingades kasta in handduken tätt inpå avspark.

Nu finns risken att det inte blir några fler matcher den här säsongen.

Dahlin har skadat sin axel, det fungerar inte med rehabträning och han behöver opereras, enligt Aftonbladet som var först med att publicera uppgifterna. Att Dahlin riskerar missa resten av säsongen bekräftas även av Kvällspostens källor.

MFF jagar ny målvakt

Marko Johansson hämtades hem från utlåningen till Mjällby i somras och har varit den som vikarierat för Johan Dahlin. MFF:s tidigare andremålvakt, Dusan Melicharek, har varit skadad hela säsongen och enligt Aftonbladet kommer kontraktet med honom brytas.

Det innebär att MFF:s målvaktsbesättning i nuläget består av Marko Johansson, 21, Lamin Sarr, 19, Melker Ellborg, 17. Även 21-åriga Mathias Nilsson finns att tillgå men han är utlånad till Lunds BK och kan bara kallas tillbaka för att spela allsvenska matcher, i Europa League får han inte användas.

Skadesituationen gör att Malmö FF nu behöver ge sig ut på målvaktsjakt. Det finns ett problem. Det svenska transferfönstret är stängt. Men det finns också en lösning. Kontraktslösa målvakter får fortfarande värvas. 

”Möjligheten gäller endast professionella spelare som inte hade ett gällande spelaravtal senast den 25 augusti 2020 och registrering av spelaren måste ske senast den 30 september 2020. Beslutet är föranlett av att de berörda serierna spelas färdigt klart senare än vanligt samt att flertalet av de europeiska transferfönstren stänger först i början av oktober”, skriver svensk fotboll.