Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”MFF kommer inte att göra i byxorna”

Så vill Tomasson att MFF ska spela
Uwe Rösler lämnade MFF efter att ha tagit klubben till sitt andra raka EL–avancemang.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Nu är tysken tränare för Fortuna Düsseldorf.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Uwe Rösler lämnade Malmö FF efter att laget säkrat sitt andra raka avancemang från Europa League–gruppspelet. 

Tysken tror på sin förra arbetsgivare i dubbelmötet mot Wolfsburg. 

– MFF kommer inte att göra i byxorna, säger Rösler till Kicker.

1,5 år i Malmö FF blev det för Uwe Rösler innan han och klubben bestämde sig för att gå skilda vägar. 

Han tog över MFF efter Magnus Pehrsson, tog laget till Europa League-gruppspel och en allsvensk tredjeplats, för att sedan också leda klubben till avancemang i EL efter en blytung bortaseger mot Besiktas i den avslutande gruppspelsmatchen. 

År två blev det en andraplats i allsvenskan, men på Europafronten fortsatte framgångarna. MFF stod efter sex spelade matcher som gruppsegrare före FC Köpenhamn, Dynamo Kiev och FC Lugano. 

Nu tränas skåningarna av Jon Dahl Tomasson, samtidigt som Uwe Rösler är ansvarig för tyska Bundesligalaget Fortuna Düsseldorf.

”Det är en enorm nackdel”

Trots avskedet har Rösler bara gott att säga om sin förra klubb. I en intervju med tyska Kicker berättar Rösler om hur han ser på MFF:s chanser mot Wolfsburg.

– MFF har både rätt mentalitet och självförtroende. De kommer inte att springa och gömma sig. Får de med sig ett resultat från Wolfsburg där det finns minsta lilla chans för avancemang, blir det svårt för VfL i Malmö. Där kokar grytan (Eleda Stadion), säger Uwe Rösler. 

Dock höjer han ett varningens finger för att det svenska serieupplägget kan komma att sätta käppar i hjulet för MFF.

– Det är en enorm nackdel att det är serieuppehåll i Sverige över vintern. Mot Chelsea fick vi gå från försäsong till skarpt läge direkt, och i 70 minuter orkade vi. Sedan var vår tank tom och de sköt sönder oss, säger Rösler och fortsätter:

– Nu har MFF erfarenheten med sig och kommer med nästan 5 000 supportrar i ryggen. De kommer inte att göra i byxorna av att komma till Wolfsburg i alla fall.