Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF: ”Ibland till och med avgörande för resultatet”

Fullsatta arenor snart en verklighet.
Foto: BILDBYRÅN
MFF:s vd Niclas Carlnén var minst sagt nöjd över beskedet.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Förra veckan skickade Malmö FF ett öppet brev till regeringen.

I dag kom svaret. I slutet av månaden är fullsatta läktare en verklighet.

– Att få tillbaka publiken, att spela matcherna tillsammans med supportrarna – det kommer bli riktigt skönt, säger klubbens vd Niclas Carlnén.

Malmö FF har varit en av klubbarna som skrikit högst efter fullsatta läktare. Så sent som förra veckan skickade de ut ett öppet brev till regeringen och Folkhälsomyndigheten om att det var dags att öppna upp för mer publik på läktaren.

Från och med den 29 september får de fylla Eleda Stadion igen.

– Det är alldeles alldeles utmärkt. Där ser vi vilka möjligheter som finns. Det är till och med så att de säger att även om smittläget skulle förändras så tack vare den vaccinationsgrad vi har, så kan vi fortsätta ha större evenemang, men kanske med vissa restriktioner, säger klubbens vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

För laget väntar en intensiv och viktig höst. Där de bland annat ska ta sig an Europas absolut bästa spelare i Champions League.

Ger laget större chanser i CL

Den första hemmamatchen mot Juventus kommer det fortsatt vara ett begränsat publiktak. Därefter kan ”Häxkitteln” göra comeback.

– Vi vet att vi har en hel del tuffa Europamatcher. Då vet vi att det är en stark bidragande faktor, kanske ibland till och med avgörande, för hur resultatet blir. Så i Europa otroligt viktigt, säger Carlnén.

I allsvenskan är det inte mindre viktiga matcher. Malmö FF slåss mot framför allt AIK, Djurgården och Elfsborg om SM-guldet.

– Där har vi förhoppningsvis publik i de avgörande matcherna när vi närmar oss slutet och det vet vi att det hjälper oss definitivt på hemmaplan.

Under hela förra säsongen gapade läktarna helt tomma. Tidigare under sommaren släpptes det upp för ett begränsat antal i publiken vilket har gjort att Malmö FF kunnat ta in 5500 i publiken. 

”Absolut det finns en risk”

Ett hårt slag för klubben att inte kunna sälja biljetter, men det blir det ändring på nu.

– Alla de årskortsinnehavare som vi har, har nu möjlighet att komma in, vilket gör att de får valuta för de pengarna som de har betalt. Vi kommer till och med kunna sälja lösbiljetter så småningom. Det här är ett jätteviktigt steg för att normalisera intäkterna för föreningen.

Coronapandemin har gjort att människor ändrat sina vanor och Carlnén ser en risk i det och att folk kanske inte är lika benägna att titta på liveidrott.

– Men jag hoppas och tror att den framgången som vi har haft, både i Europa och i allsvenskan, att den ska vara tillräckligt intressant för att man går tillbaka till matcherna. Kanske till och med så att vi lockar ännu fler när det finns den möjligheten. Så jag hoppas, absolut det finns en risk, men jag tror att längtan och suget är större.