Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF i mittbackskris – Rösler hyllar anfallarnas utveckling

Uwe Rösler Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Uwe Rösler Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Guillermo Molins och Jo Inge Berget Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tre insläppta mot Sundvall och skadekris på mittbackssidan.

För Uwe Rösler finns vägen ur Malmö FF:s minikris på andra sidan planen.

– För tillfället gör vi inte tillräckligt mycket mål. Men tiden talar för oss, säger MFF-tränaren.

En poäng efter två allsvenska matcher gör att Malmö FF står inför en måstematch hemma mot Östersund på söndag.

Mittbackarna Lasse Nielsen och Franz Brorsson har räknats bort sedan tidigare och på fredagen kom även ett definitivt besked om att Behrang Safari också missar matchen.

Vid 1–3-förlusten borta mot Sundsvall i lördags spelade högerbacken Eric Larsson och innermittfältaren Oscar Lewicki i trebackslinjen tillsammans med Rasmus Bengtsson.

– Jag måste se den större bilden och se de positiva bitarna och det fanns många positiva bitar. Det kan ingen förneka. Speciellt när du ser på vissa områden. Vi har flera spelare som spelar på ovana positioner. Eric Larsson var fantastisk och Oscar (Lewicki) också, säger Uwe Rösler med perspektiv på Sundsvallsmatchen.

Rösler: ”Finns inga frågetecken”

I ett läge när media och supportrar pratar om att Malmö FF har tre mittbackar på skadelistan vill klubbens tränare att belysa det som händer på andra sidan planen.

– Jag brukar säga till min spelare att du kan inte lura naturen, saker måste få ta den tid den tar. Men titta på ”Gische” (Guillermo Molins) och var han var när han kom till oss i somras, hur han var skadad i drygt fyra veckor i år, hur länge han var mot Norrköping, hur han förbättrades till Alkmaar-matchen och hur bra han spelade, enligt mig, mot Sundsvall.

– I mitt huvud finns det inga frågetecken om han kommer att bli en målskytt. Han kommer att göra mål. Men han har inte spelat på en lång lång tid och därför är det en lättnad för mig att se hur han utvecklas, säger Rösler och fortsätter med Jo Inge Berget som värvades till MFF så sent som i början av mars.

– Vi kan inte lura naturen med ”Jib” heller. När vi hade tolv veckor försäsong hade ”Jib” inte tränat på tre månader. Nu har han spelat tre matcher för oss. Han har kommit till chanser, för tillfället går bollarna inte in, men jag är nöjd med honom. Det är ingen tvekan om att han kommer att bli en väldigt bra spelare för oss och att målen kommer att komma. 

Rosenberg från start mot Östersund

I båda årets två allsvenska matcher har Malmö FF missat straffar.

I hemmapremiären mot Häcken missade Marcus Antonsson vid ledning 1–0 och i Sundsvall missade Guillermo Molins vid ställningen 0–0.

För Uwe Rösler är det målskyttet som saknas i de inledande allsvenska omgångarna.

– Jag är inte orolig för den aspekten. Så länge vi spelar som vi spelade mot Sundsvall så är jag inte orolig. Och nu kommer Markus (Rosenberg) tillbaka. Ni såg Markus i dag på träningen. Han var väldigt bra i dag.

Rosenberg hoppade in vid underläge 1–2 i Sundsvall, spelade 90 minuter i en U21-match i måndags och kommer (utifrån hur det sett ut på veckans träningar) att starta mot Östersund. 

Rösler poängterar att Malmö FF:s prestation mot Sundsvall var bra, att laget sett till hur matchen var borde vunnit den och att tiden talar för MFF.

– Jag är inte orolig och jag vill lyfta fram det meddelandet för många människor tror att när vi inte gör mål så är det anfallarnas fel. Men nej. Vi anfallare som ett kollektiv och vi försvarar oss som ett kollektiv, säger Uwe Rösler.