Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF har tagit kontakt – han kan värvas tillbaka

Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF är ute efter att förstärka truppen. 

Enligt SportExpressens uppgifter överväger de regerande svenska mästarna att värva tillbaka Vladimir Rodic. 

En första kontakt mellan parterna ska redan vara tagen. 

- Inga kommentarer, säger Silkeborgs manager Peter Sörensen. 

Malmö FF sladdar i den allsvenska tabellen och har bara skrapat ihop 15 poäng på 12 matcher. MFF har haft en turbulent säsong där klubben bland annat sparkat tränaren Magnus Pehrsson och ersatt honom med tyske Uwe Rösler. 

Det ryktas också en del angående spelarförsäljningar och under gårdagen kom uppgifter om att Mattias Svanberg ska vara på väg till italienska Serie A-klubben Bologna. En övergång ska vara nära förestående enligt uppgifter i Italien och Bologna ska enligt italienska uppgifter betala omkring 40 miljoner kronor. Spelaren ska också befinna sig på plats för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. 

Samtidigt jobbar Malmö FF på att förstärka laget och enligt SportExpressens uppgifter kan det bli en gammal bekant som återvänder till klubben. 

MFF ska ha tagit en första kontakt med Vladimir Rodic, 24, för att se om en övergång är möjlig. Rodic spelade i MFF under 2015 och 2016 och gjorde totalt 21 matcher och fem mål. Men han var ingen favorit hos dåvarande tränaren Allan Kuhn, utan hade svårt att ta en ordinarie plats i laget. 

Rodic hyllade Malmö och MFF

När han lämnade klubben för turkiska Karabukspor hyllade han dock Malmö som stad och MFF som klubb. 

- När jag kom till Malmö för ett år sedan var det första gången jag spelade utanför Serbien och jag var ensam långt borta från familj och vänner. Det har gjort att jag har utvecklats mycket som person. Jag har lärt mig att man måste kämpa varje dag för att lyckas och att man måste lära känna mentaliteten på stället man kommit till.

- När jag nu säger hej då till mina vänner här känns det märkligt. Jag har fått starka band till människorna, mitt kvarter och sammanhållningen runt Malmö FF. Det har varit fint att få uppleva den kärlek supportrarna visar klubben. När det är matchdag kan man känna att det är något speciellt i luften och atmosfären på Swedbank Stadion är fantastisk, sa han då till MFF:s officiella hemsida.  

Rodic har kontrakt med danska Silkeborg till och med sommaren 2021 och MFF måste alltså köpa loss honom från den danska klubben. Silkeborgs tränare Peter Sörensen är fåordig och vill inte kommentera någonting angående Rodic. 

- Inga kommentarer, säger han kort. 

MFF jobbar på bred front med nyförvärv och en av spelarna som de scoutat under en tid är Panionios mittfältare Srdjan Spiridonovic, 24.