MFF har nobbat bud på stjärnan: ”Överens”

Fouad Bachirou räknar med att spela mot Chelsea.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou bekräftar att Malmö FF har fått minst ett konkret bud på honom i vinter.

Men MFF-stjärnan är inställd på att stanna och möta Chelsea i Europa League.

– Det har varit lite samtal, men det är klubben som bestämmer i slutändan och vi är överens, säger Fouad Bachirou.

På tisdagen gjorde Malmö FF sitt sista träningspass innan truppen åker till spanska Marbella för lagets träningsläger som inleds på torsdag.

– Jag gillar sol så det ska bli skönt. Förhoppningsvis kan vi ha ett bra träningsläger, det blir skönt att få träna på gräs igen och spela ett par bra matcher så vi är redo för den stora matchen, säger Fouad Bachirou.

I Spanien kommer fokus öka inför den första 16-delsfinalen mot Chelsea och MFF kommer även möta tuffare motstånd i form av Krasnodar och Dynamo Kiev.

Hur känns formen?

– Bra. Det är alltid svårt när man kommer tillbaka från ett uppehåll, men det var välbehövligt och nu känns det bra, min kondition är bättre igen och jag ser framåt.

Bachirou en jagad spelare i vinter

På träningslägret väntas Erdal Rakip skriva på som ny MFF-spelare. Men mittfältarens återkomst betyder inte att Fouad Bachirou är på väg bort.

Under vintern har det mittfältsstjärnan varit en jagad spelare efter flera imponerande insatser, inte minst under höstens Europaspel med MFF.

Kvällsposten har berättat att MLS-laget Minnesota vill värva 28-åringen, men även Championship-lagen Swansea och Brentford har visat intresse.

Med bara ett par dagar kvar på det internationella transferfönstret har Fouad Bachirou sitt fokus på – Chelsea.

– Det har varit mycket snack och det har varit något bud, de har pratat med klubben och jag har pratat med klubben och vi är överens nu. För mig är fokus på Chelsea. Jag är här och tränar varje dag och försöker göra mitt bästa för laget. Resten är inte upp till mig utan klubben. Jag har mitt kontrakt här och respekterar det, säger Bachirou.

– Spekulationer är en del av fotbollen som man får leva med. Självklart är det smickrande för mig för det betyder att jag gör något bra och att klubben gör något bra.

Uppgifter: MFF har nobbat Minnesotas bud

Enligt Twitterkontot MLS Transfers ska Minnesota ha lagt ett bud på 1,5 miljoner dollar (cirka 13,5 miljoner kronor), vilket matchar vad KvP tidigare rapporterat. Budet ska dock Malmö FF ha tackat nej till. MFF uppges vilja ha minst två miljoner dollar (cirka 18 miljoner kronor).

https://twitter.com/MLSTransfers/status/1090230831396933632

Fouad Bachirou bekräftar att MFF har fått konkreta bud på honom i vinter.

– Det har det varit, men av respekt för klubbarna vill jag inte säga från vilka.

Så länge inte Malmö FF får ett bud som de accepterar för mittfältaren är Fouad Bachirou inte inställd på något annat än att spela i Malmö FF och därmed också möta Chelsea den 14 och 21 februari.

– Jag har kontrakt med Malmö så i mitt huvudet kommer jag vara här så länge som jag har det. Sen vet man så klart inte vad som kan hända i fotboll, men jag representerar Malmö och jag ser inte bara Chelseamatcherna framför mig utan alla åren som jag har kontrakt.

Bachirou: ”Därför man spelar fotboll”

Det är en inspirerande start på en ny säsong?

– Det är därför man spelar fotboll för den här typen av matcher. För att testa sig själv, för att se vad man kan förbättra och vad man gör bra. Förhoppningsvis sätter de matcherna standarden för oss inför säsongen för vad som krävs i europeiska matcher och förhoppningsvis lär vi oss av de matcher och blir ännu bättre i Europa framöver. Det blir härligt.

Blir Chelsea dina största matcher i karriären?

– Det kan det bli. Vi får se. Men om man talar om standarden på motståndet så är det nog det. Och jag har aldrig spelat så långt in i Europa League heller.