Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF har fått ett mångmiljonbud

Fouad Bachirou.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou.Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kvällsposten har tidigare berättat om Minnesota United intresse för Malmö FF mittfältare Fouad Bachirou.

Nu trappas jakten upp. Enligt Kvällspostens uppgifter har MLS-klubben nu lagt ett första bud på Bachirou, värt omkring 10-15 miljoner kronor.

– Det är alltid en dialog med alla parter, säger Daniel Andersson.

Fouad Bachirou har varit en av Malmö FF bästa spelare sedan han värvades från Östersund för drygt ett år sedan. 28-åringens kontrakt med MFF sträcker sig till och med säsongen 2021 men efter årets starka säsong är intresset för mittfältaren stort.

Erbjuder Bachirou fyra gånger så mycket i lön

Kvällsposten kunde den 25:e december berätta om hur storsatsande Minnesota United FC jagar Bachirou, där klubben står redo att erbjuda MFF-mittfältaren precis över 10 miljoner kronor om året - 1,2 miljoner dollar –, mer än fyra gånger så mycket som han i dag tjänar i Malmö FF. Under 2019 inviger MLS-klubben sin nya arena och inför nästa säsong siktar klubben på att värva in tre till fyra spelare som går rakt in i startelvan.

Fokuset ligger för närvarande på den nordiska marknaden där Bachirou identifierats som ett namn man följer på nära håll och samtal med Malmö FF har förts under en längre tid. Men det har även, enligt Fotbolltransfer, funnits ett intresse från Swansea och Brentford i engelska Championship.

Malmö FF-mittfältaren Fouad Bachirou.Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Minnesota lägger bud

Nu trappas intresset upp från Minnesota. Enligt uppgifter till Kvällsposten har Minnesota United nu presenterat sitt första officiella bud på mittfältaren. Budet är värt omkring 10-15 miljoner kronor och nu är det upp till Malmö FF att ta ställning till budet.

När Kvällsposten träffar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är han fåordig om huruvida han har några anbud på spelare att ta ställning till just nu.

– Det vill jag inte kommentera, säger Andersson.

Hur bedömer du risken att någon spelare kommer att försvinna innan matchen mot Chelsea?

– Det är svårt att säga. Vi sitter i ett bra läge, med längre kontrakt.

Om man hamnar i ett läge som med Anders Christiansen i fjol, med en spelare som väldigt gärna vill vidare, vilka avvägningar måste man göra då?

– Det är alltid en dialog med alla parter. Det är svårt att säga, varje fall är enskilt. Det blir bara hypotetiskt. Vi sitter i en bra sits, med viktiga matcher fram för oss.

Om MFF beslutar sig för att sälja mittfältaren kan en tidigare guldhjälte vara högaktuell för en återkomst. Kvällsposten kunde tidigare under måndagen berätta att MFF fört samtal med Erdal Rakip om en återkomst. Parterna har varit i kontakt och Benfica ska vara öppna för ett lån och en försäljning av mittfältaren som haft en tung sejour utomlands, sedan han lämnade MFF efter guldsäsongen 2017.