MFF: Håkan Jeppsson dog av medfött hjärtfel

Håkan Jeppsson blev 57 år gammal.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF:s förre ordförande Håkan Jeppsson gick hastigt och tragiskt bort i december. 

Nu berättar klubbens nya ordförande Anders Pålsson för första gången om dödsorsaken. 

– Håkan led av ett medfött hjärtfel, berättar Pålsson i Sydsvenskans ”MFF–podden”

Det var inför Malmö FF:s avgörande gruppspelsmatch i Europa League som det tragiska beskedet kom. 

Håkan Jeppsson hade hastigt gått bort, endast 57 år gammal. Från hela Sverige strömmade kondoleanserna in – under matchen mot Besiktas nere i Istanbul hölls en tyst minut i Jeppssons ära samtidigt som hans porträtt visades på storbildsskärmen. 

Anders Pålsson, dåvarande styrelsemedlem och numera ordförande i Malmö FF, berättar i MFF-podden om hur beskedet tvingade klubben att samla sig snabbt. 

– Det var ett chockartat besked som vi fick naturligtvis, världen stannar ju upp när man får ett sådant besked. Vi fick samlas väldigt snabbt på några timmar och det är klart att man försöker vara rationell i den svåra situationen, man måste fatta ett antal beslut och man måste göra det väldigt snabbt och det får inte bli fel. 

Led av ett medfött hjärtfel

Malmö FF lyckades besegra Besiktas en vecka efter Jeppssons död och avancerade därmed till sextondelsfinal i Europa League. Tränaren Uwe Rösler tillägnade Håkan Jeppsson segern efter matchen. 

– Jag tittade upp i skyn efter Håkan. Han gav mig chansen att vara i Malmö, han visade förtroende för mig. Han var alltid där och supportade mig. Det var mycket emotionellt för mig, även om jag bara varit här sex månader, och för alla dem som varit i MFF mycket längre. Den här segern var för honom i dag, sa Rösler efter Besiktasmatchen. 

Nu berättar Anders Pålsson för första gången om dödsorsaken. 

– Den informationen som jag har fått är att Håkan Jeppsson gick bort med ett medfött hjärtfel. Det är det som har lämnats till oss från familjens sida. 

Håkan Jeppsson valdes in i MFF:s styrelse 2004 och blev ordförande i klubben 2010 när han efterträdde Bengt Madsen. Under tiden som ordförande såg Jeppsson Malmö FF ta fem SM-guld och avancera till Champions League–gruppspel två gånger.

Håkan Jeppsson blev 57 år gammal.