Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är en historiskt stor förlust för MFF”

MFF-ordöfranden Anders Pålsson.
Foto: BILDBYRÅN
Eleda stadion har gapat tom hela 2020 – det har kostat MFF många miljoner.
Foto: BILDBYRÅN

Malmö slutade som seriesegrare och stod för ett sportsligt bra år. 

Rent ekonomiskt gick det dock desto sämre och efter publikbortfallet under den gångna säsongen redovisar MFF ett resultat på minus 48,6 miljoner.

– Det är en historiskt stor förlust för Malmö FF, skriver ordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

Pandemiåret har varit påfrestade för de flesta av Sveriges idrottsföreningar. För en av landets absolut största klubbar, Malmö FF, har de ekonomiska förlusterna blivit rekordstora. 

Bortfall vad gäller match-, marknads- och evenemangsintäkter har lett till att Malmö FF redovisar en förlust på 48,6 miljoner för föregående räkneskapsår. 

– 2020 var ett år med stora prövningar för verksamheten och vår ekonomi var starkt påverkad av pandemin. Det är en historiskt stor förlust för Malmö FF, men den är i nivå med vad vi förutspått, säger ordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

Tappar 120 miljoner i omsättning

Malmö FF:s omsättning är fortsatt stor sett till ett allsvenskt perspektiv, 251 miljoner, men det är ett tapp på 32%, 120 miljoner, jämfört med 2019. Tillsammans med bortfall kopplade till pandemin finnas även ett misslyckande att ta sig till Europa League-gruppspel att ta i beaktning. 

Ordförande Pålsson ser nu med försiktighet mot ett osäkert 2021.

– Utsikterna för 2021 är fortsatt osäkra. Det beror på pandemins utveckling och hur snabbt vaccinationsprocessen kan bidra till att öppna upp samhället på nytt. Den ekonomiska planeringen präglas därför av viss försiktighet, säger Anders Pålsson i pressmeddelandet.