Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF ersätter supportrar efter sena matchflytten

Malmö FF:s SLO Pierre Nordberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Supportrar som fått merkostnader i samband med matchflytten får ersättning av MFF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fotbollförbundets sena flytt av matchen mellan Dalkurd och Malmö FF orsakade bekymmer och merkostnader för MFF-supportrarna.

Nu meddelar klubben via SLO:n Pierre Nordberg att man kommer ersätta de drabbade supportrarna. 

– Det kommer bli olika sorters ersättning beroende på vilken merkostnad man haft, säger Nordberg. 

Malmö FF skulle egentligen mött Dalkurd i Gävle under lördagen, men då man spelar Champions League-retur mot Vidi FC i Budapest redan på tisdag blev det en sen ändring till avspark 19:00 på fredagen. 

Detta medförde problem för supportarna som med mycket kort varsel exempelvis fick boka om färdmedel och lägga ut andra sorters kostnader för att kunna se MFF på plats. 

SLO Pierre Nordberg meddelar nu att klubben kommer studera de olika ersättningsönskemålen som inkommit för att sedan behandla dessa individuellt. 

15-20 berörda supportrar

– Ersättningen kommer att se olika ut beroende på vilka utlägg man haft. Vi kommer inte att betala ut den i pengar, utan i olika former för att möjliggöra stöd på bortaplan i kommande matcher.

Sammanlagt rör det sig om 15-20 stycken berörda supportrar, varav man inväntar ytterligare svar från några under torsdagen. 

Nordberg igen: 

– Matcher har flyttats förr, men den här gången rör det sig om extremt kort varsel och på vårt initiativ. Därför är det inte mer än rätt att vi ersätter våra supportrar på ett adekvat sätt. 


LÄS MER:
Här är Malmö FF:s väg till Champions League 2018.