Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: MFF kan sälja mittfältaren till rysk klubb

”Vikingarna ska ner till Tyskland och vara cyniska”
Romain Gall lämnas kvar i Sverige när MFF reser till Tyskland.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Bonke Innocent är även han utanför truppen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

WOLFSBURG/MALMÖ. Romain Gall och Bonke Innocent lämnades hemma när Malmö FF flög till Tyskland.

Gall petas, Bonke Innocent är skadad – och dessutom aktuell för en flytt till Ryssland, uppger Aftonbladet.

Jon Dahl Tomasson verkar ha gjort sitt första tydliga val när det kommer till truppstatus gällande spelarna. 

Romain Gall, som exempelvis inte spelade en minut mot IFK Malmö men som gjorde mål mot Syrianska, lämnades hemma i Sverige när den övriga truppen begav sig till Tyskland för Europa League–åttondel mot Wolfsburg. 

När Tomasson fick en direkt fråga på presskonferensen om varför Gall inte togs ut i truppen svarade han kort:

– Vi har en stor trupp, så han är hemma i Malmö nu.

Följetongen kring Romain Galls vara eller icke vara i Malmö FF har tagit flera olika vändningar under förra och nuvarande säsong – Sundsvallsförvärvet åtnjöt inget större förtroende hos Uwe Rösler och omgavs vid ett tillfälle även av spekulationer om utlåning. 

Gall stannade dock kvar och sa så sent som under MFF:s träningsläger i Marbella att han är inställd på att stanna i klubben och kämpa sig till en plats i startelvan.

Dragits med skador

Även Bonke Innocent hamnar utanför truppen – och i stället är det Tim Prica och Amel Mujanic som tar platserna i den 23 man stora truppen. Innocents frånvaro förklaras av tränaren med att han har dragits med småskador under försäsongen.

– Han har en liten bit kvar, säger Tomasson.

Det stämmer. Men samtidigt kan Bonke Innocent vara på väg bort från Malmö FF. Aftonbladet uppger att mittfältaren kan vara på väg att säljas till ett lag i den ryska ligan där transferfönstret stänger på fredag. MFF uppges vara i förhandling.

Noterbart inför matchen mot Wolfsburg är även att fyra målvakter finns med. På tisdagen saknades Johan Dahlin från MFF:s träning av ”privata skäl”, men Tomasson betonar att han inte riskerar att missa matchen.

– Vi har med oss fyra målvakter för att Dusan (Melicharek) inte är helt på topp ännu. Johan ska kunna spela. Det är bara en säkerhetsåtgärd, säger Tomasson.

Utöver Dahlin och Melicharek har MFF med sig Lamin Sarr och Mathias Nilsson.

Christiansen: