Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF-beskeden inför allsvenska omstarten

Allsvenska juryn: ”Räknar bort dem – gjorde bort sig totalt”
Isaac Kiese Thelin går in i startelvan.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Johan Dahlin är tillbaka i truppen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Felix Beijmo behöver vila.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin tar plats i startelvan och Johan Dahlin är tillbaka i truppen – men Felix Beijmo och Arnor Traustason behöver vila.

Jon Dahl Tomason ger några tydliga besked inför bortamatchen mot Örebro.

– Det är fantastiskt att Isaac blir inkallad till Sverige. Han har gjort det riktigt bra och han startar, säger MFF-tränaren.

Landslagsuppehållet är över och Malmö FF har gjort de sista förberedelserna inför omstarten mot Örebro. tränaren Jon Dahl Tomasson har fortfarande en del frågetecken att räta ut.

– Det är någon som inte är helt redo men vi hade många killar med ute på planen.

Felix Beijmo har spelat två matcher med Sveriges U21-landslag och har fått ledigt. Arnor Traustason var visserligen bara inblandad i en av Islands matcher men landade i Sverige först på onsdagseftermiddagen och är av den anledningen inte aktuell för spel mot Örebro. Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin har däremot kommit tillbaka pigga och fräscha.

– Någon kommer någon spelare tillbaka och är i behov av lite vila, andra kan köra på. Men generellt är den en ära att vara med i landslaget, säger Jon Dahl Tomason.

– Jag har pratat med alla och vi har fått rapporter så det finns generellt en bra dialog. Det är viktigt att ha ett bra samarbete och en relation. Om landslagen gör något skit så blir jag missnöjd, men det gör de inte.

Dahlin tillbaka i truppen

Samtidigt som landslagen spelat matcher har Johan Dahlin fått tid att återhämta sig. Målvakten har missat de senaste omgångarna med en överbelastningsskada. Nu är han tillbaka i truppen.

– Han kommer sakta men säkert tillbaka och följer med oss till Örebro, säger Tomason.

För Bonke Innocent, som varit sjuk, är det mer osäkert kring.

– Han har börja le igen. Han var nere i en källare men nu har vi fått upp honom igen. Han har haft ett virus, men det är inte corona.

Franz Brorsson tvingas till vila eftersom han är avstängd.