Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF backar kring GoPro-kamerorna

Banderoll hos Malmö FFs supportrar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Malmö FF backar nu gällande GoPro-kameror på tre servicevärdar i kvällens toppmatch. 

– Vi ville säkerställa att vi har bra eget videomaterial. Men i samråd med Göteborgs säkerhetspersonal kunde vi konstatera att IFK Göteborg har ett fullgott kameraövervakningssystem som vi kommer få tillgång till vid behov, säger Peter Åhlander, presschef. 

Malmö FF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin gick på onsdagskvällen ut och meddelade att man tagit beslut om att tre av klubbens servicevärdar skulle vara försedda med en GoPro-kamera under kvällens toppmöte borta mot Göteborg. 

På Twitter skrev han: 

Sent beslut i kväll. Imorgon kommer tre av våra servicevärdar, Henrik Ohlander, Stefan Möller och Fredrik Mårtensson att vara försedda med vars en GoPro- kamera för allas säkerhet och trygghet. De kommer att befinna sig vid entrén och inne på innerplan till att börja med.”

Under torsdagen har klubben har sedan inte gått att nå för mer information eller bakgrunden till beslutet. 

Kvällsposten har varit i kontakt med Malmö FF:s vd Niclas Carlnén som bett om att få avvakta med svar till dess att han fått mer information från säkerhetschefen Peter Narbe.

Kvällsposten har varit i kontakt med Peter Narbe som hänvisar till presschef Peter Åhlander.

Och nu meddelar Peter Åhlander att klubben backar i frågan och att det inte kommer vara någon servicevärd med kamera.  

– Vi ville säkerställa att vi har bra eget videomaterial. Men i samråd med Göteborgs säkerhetspersonal kunde vi konstatera att IFK Göteborg har ett fullgott kameraövervakningssystem som vi kommer få tillgång till vid behov.

Borde ni inte ha undersökt den saken innan ni gick ut med information om det här?

– Vi tittar alltid på olika lösningar i olika frågor. Med facit i hand borde vi ha kollat upp det tidigare och kommunicerat det på ett annat sätt. Eller ja, i så fall hade vi ju inte kommunicerat det alls.