Markus Rosenberg – i Malmö Redhawks tröja. Foto: Johan SvenssonMarkus Rosenberg – i Malmö Redhawks tröja. Foto: Johan Svensson
Markus Rosenberg – i Malmö Redhawks tröja. Foto: Johan Svensson
Markus Rosenberg – som fotbollsspelare. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg – som fotbollsspelare. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg – som fotbollsspelare. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström. Foto: Johan SvenssonMalmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström. Foto: Johan Svensson
Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström. Foto: Johan Svensson

Men, är inte det där... ...Markus Rosenberg?

Publicerad

Malmö FF vann allsvenskan i överlägsen stil.

I SHL hade de däremot förmodligen inte haft mycket att hämta. Kvaliteten var, minst sagt, varierad när MFF-truppen möttes i en internmatch.

– Lasse Nielsen och Rakip har vi ju inte på isen samtidigt om vi säger så, säger målvakten Fredrik Andersson.

Anders Christiansen lämnar avbytarbåset, tar ett par stapplande skär – och faller ihop. Malmö FF-mittfältaren utsågs till allsvenskans bästa spelare i år och det är nog tur för dansken att han valde att satsa på fotboll och inte på hockey.

På onsdagen samlades MFF för en internmatch i hockey. Spelarna mot ledarna.

– Det är grym prestige. Vi tog dem på övertid förra året. Men då kunde bara jag och Tinnerholm spela, säger Fredrik Andersson.

Tinnerholm vågade inte

I år vågade sig Tinnerholm däremot inte ut på isen. Högerbackens kontrakt med MFF är på väg att löpa ut och att ta några onödiga risker inför det kommande klubbytet vore dumt.

– Han är lite skadeskraj i år, säger Fredrik Andersson som själv spelade hockey fram till att han fyllt 15.

Anton Tinnerholm höll sig i båset.Foto: Johan Svensson

Någon större skaderisk behöver det däremot inte vara.

– Vi har bestämt att vi inte får tacklas. Bara röra varandra lite, säger den assisterande tränaren Olof Persson.

Vilka kan spela på en bra nivå?

- Fredrik Andersson och Johan Dahlin är nog bra. Och Mattias Svanberg så klart. Vi i mitt lag får gå på inställning.

Och jodå, visst kan Fredrik Andersson spela hockey. Internmatchen vanns av spelarna med 4-2. Fredrik Andersson gjorde tre av målen och Mattias Svanberg det fjärde.

Mattias Svanberg.Foto: Johan Svensson
Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag