Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olof Mellbergs snabba lösning efter avhoppet

Dagens toppnyheter sport.
Thomas Gabrielsson.Foto: BILDBYRÅN
Olof Mellberg.Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Det gick med blixtens hastighet när Helsingborgs IF hittade ersättaren till Alexander Tengryd som klev av jobbet som assisterande tränare.

Mindre än 24 timmar efter avhoppet presenteras Olof Mellbergs hjälptränare.

Trots ett färskt kontrakt på tre år slängde Alexander Tengryd in handduken i fredags.

– Pendlingen, adderat med att jag ska bli pappa, har påverkat mitt beslut, förklarade Tengryd och tillade att ”samarbetet med Mellberg har funkat bra”.

På lördagen kom beskedet vem som ersätter och blir Olof Mellbergs högra hand de kommande två åren – Thomas Gabrielsson, 38.

– Det ska bli spännande att jobba tillsammans med Thomas som jag känner väl från PRO-utbildningen och hans tid i Västerås SK. Det är en noggrann, engagerad och kompetent tränare som kompletterar ledarstaben på ett mycket bra sätt, säger Mellberg i en kommentar på HIF:s nätsida.

Han tog Västerås till serieseger

Thomas Gabrielsson är född och uppväxt i Schweiz. Han ledde VSK till serieseger i division 1 förra året och en tiondeplats i superettan den gånga säsongen.

Efter sammanlagt fem år i Västerås går nu flytten till Helsingborg.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få komma till HIF. Det kändes rätt redan från första gången jag talade med Olof. När han pratade om sin fotbollsfilosofi stämde det väl överens med mitt sätt att se på fotboll. Jag tackar för förtroendet och ser framemot att få sätta igång med arbetet, säger Gabrielsson till hif.se.