Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mellbergs nya problem: ”Ser fördelar med det”

Senaste avsnittet av ”Allsvenska juryn” med Expressens Noa Bachner, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd.
Olof Mellberg tvingas pussla för att få ihop ett lag.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nya problem stör Helsingborgs IF inför bortamatchen mot Sirius.

Skador och avstängningar rör till det för tränaren Olof Mellberg.

– Vi ser fördelar med det också, säger han i en klubbintervju.

När HIF laddar om efter årets bästa insats – 3-2 mot IFK Norrköping i måndags – tvingas Olof Mellberg möblera i startelvan. För vilken gång i ordningen är svårt att hålla koll på.

Stjärnkaptenen Martin Olsson och tvåmålsskytten Anthony van den Hurk är avstängda. Dessutom dras flera spelare med skador.

19-årige forwarden Assad Al Hamlawi haltar på kryckor och vänsterförsvararen Adam Eriksson klev av senaste matchen med lårsmärtor.

Lägg därtill ett gäng som inte är tillgängliga. Andreas Granqvist, Anders Lindegaard, Kalle Joelsson och Andreas Landgren är fortfarande indisponibla. Erik Figueroa har börjat tränare men bedöms inte vara mogen för spel.

HIF lämnade jumoplatsen

Olof Mellberg tvingas pussla ännu en gång för att kunna formera ett lag.

– Ja, så blir det, säger han i HIF:s klubbintervju och utvecklar läget: 

– Nya spelare får chansen. Samtidigt är det är en balans att få kontinuitet i sättet vi spelar på. Det ska vi kunna få. Men det är nya spelare som kommer in vilket påverkar. Det är andra typer av kvaliteter. Men vi ser möjligheter med det.

HIF lämnade jumboplatsen och lyfte fyra pinnhål efter segern mot Norrköping. Nu väntar målglada och sjundeplacerade Sirius på Studenternas.

– Jag såg dem en hel del i början och nu har jag scoutat dem senaste dygnet. De har haft mycket energi i sina matcher, säger Olof Mellberg.