Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mellbergs Bajenskräck: ”Är inte helt på topp”

Gustav Ludwigsson jublar vid 1–1-målet på Olympia.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nya skadebekymmer och stort huvudbry inför bortamatchen mot Hammarby.

Då kan Olof Mellberg luta sig mot det faktum att hans Helsingborg är bättre ju bättre motståndet är.

– Vi har haft väldigt många bra prestationer mot de förväntade topplagen, säger Mellberg.

Oavgjort hemma mot Kalmar i onsdags efter att HIF dominerat helt i 60 minuter och sedan tappat så totalt att man var nära att förlora.

Mot Hammarby på söndagen är nu ett sedan tidigare skadesargat HIF ännu mer utsatt.

Martin Olsson som byttes ut mot Kalmar är inte spelklar, Mohammed Abubakari är avstängd efter varning senast och de tidigare skadade stjärnorna Andreas Granqvist och Anders Lindegaard är inte spelklara.

Dessutom har ytterligare problem uppkommit för HIF.

– Det är inte helt på topp läget. Vi har lite nya skadeproblem utan att avslöja för mycket. Vissa spelare som är på gång igen, men som inte är redo i morgon, säger Mellberg länsar Olympia på tillgängliga spelare innan avfärden till Stockholm.

– Vi åker med allt det vi har, inklusive U19-spelarna och vi har även kallat in en till U19-spelare som inte varit med oss tidigare. Så det är inte bra. Men det är bara att gilla läget och göra sitt bästa.

HIF:s bästa prestationer mot bra motstånd

Och sitt bästa det har HIF tidigare i år gjort mot bättre motstånd.

Hammarby pulveriserade IFK Göteborg i torsdags med 4–0 men av de tre segrar HIF tagit i år finns topplagen Djurgården och Norrköping samt storklubben AIK.

– Dessutom har vi Häcken borta, Djurgården borta, Elfsborg hemma som är väldigt bra prestationer med fördel oss, säger Mellberg som dock poängterar att det är en ringa tröst i kampen om nytt kontrakt.

– Vi behöver göra bättre, framför allt mot de på förhand mindre tippade lagen. Vi är ett av de mindre lagen i hierarkin och som det ser ut nu har vi inte tagit en enda vinst mot lagen längre ner. 

Mellberg går trots skadeläget och Hammarbys form ut på Tele 2 arena med stor tro.

– Vi har kollat dem och har en bra bild av vad vi behöver göra, så jag tror det finns möjligheter att få ett bra resultat därifrån, säger HIF-tränaren.