Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mellberg avslöjar – har bara haft en (!) träning

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Olof Mellberg har gjort sin första allsvenska match som tränare. 

Helsingborg höll jämna steg med serieledarna Djurgården i 70 minuter - innan Emir Kujovic avgjorde. 

Efteråt avslöjade Mellberg att han bara gjort en enda träning där Helsingborg haft hela laget på plats. 

– Jag har varit på tränarkurs så det har inte varit optimalt, säger han. 

Helsingborg höll jämna steg med Djurgården under den första halvleken och brände bland annat tre jättechanser att göra mål. Samtidigt släppte man till mycket bakåt, då Djurgården också hade många chanser att ta ledningen. 

Ändå dröjde det till den 72:a minuten innan Emir Kujovic satte 1-0. Sju minuter senare avgjorde Kujovic definitivt med sitt andra mål för kvällen. 

Olof Mellbergs första match som allsvensk tränare slutade därmed i förlust. 

– Jag är besviken så klart, att vi inte får med oss någonting, säger han. 

Vad säger du om situationen med Buya Turay, som borde varit rött kort?

– Jag tror inte jag behöver säga så mycket egentligen. Ni såg själva, jag har sett bilderna efteråt och jag tror att ni kan göra den bedömningen ganska enkelt själva. 

Hur var det vid sidlinjen?

– Jag fick skrika dubbelt så högt när det var så mycket fans. Jag försökte få fram budskapet till spelarna på andra sidan också. 

När försvann rösten?

 – Det gjorde den i första halvlek redan. 

Vad säger du om inledningen?

– Jag tycker vi har kontroll på det fram tills dess, vi hade ful koll och de blev mer och mer frustrerade. Olyckligtvis kommer målet också när de är som mest stressade. Sedan blir det för mycket långt för oss och de får ett lyft när de gör 2-0. 

– Då hade vi inget att komma med. 

Olof Mellberg har bara gjort en träning

Mellberg avslöjade också att han bara hunnit med en enda träning där Helsingborg haft hela laget på plats. Detta på grund av att han varit med på UEFA Pro-kursen för svenska tränare. 

– Jag har tränat en träning med hela truppen. Jag har varit på Uefa Pro-kurs också så det är inte helt optimalt så klart. Men framför allt har jag jobbat med delar av truppen som inte varit med på landslagsuppdrag.

– Men det kan bli bättre, säger han. 

Hur många träningar har du gjort med hela laget?

– Med hela truppen har jag gjort en.

De kunde inte flytta kursen?

– Nej, det är obligatorisk närvaro. De andra länderna har kursen under landslagsuppehållet så man slipper missa några matcher, vi är ju fler tränare både i superettan. Men nu missade inte jag någon match.