Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Med lite tur kunde det blivit ett hattrick”

Antonio Colak har gjort nio mål på 16 allsvenska matcher.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Antonio Colak firar sin fullträff mot Djurgården.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen fullträff under dubbelmötet mot Ludogorets.

Nej, det blev inte heller något mål mot varken Halmstad, Hammarby, IFK Norrköping eller Juventus.

Men kanske kom det en liten islossning under kryssmatchen mot Djurgården?

– Jag blev väldigt glad över att göra mål. Med lite tur kunde det blivit ett hattrick, säger Antonio Colak, som satte 1-0 målet mot DIF. 

Antonio Colak fick en minst sagt flygande start på sin sejour i Malmö FF. Efter 15 matcher i den himmelsblå tröjan hade han gjort fler mål än vad klubblegendaren Markus Rosenberg gjorde på lika många MFF-matcher.

Men efter 5-0-segern mot Degerfors kom en liten svacka för Colak. Under sina sju efterföljande bataljer lyckades den landslagsmeriterade stjärnan bara trycka in ett mål – när MFF föll hemma mot IFK Göteborg med 3-2. 

Mot Djurgården var det däremot dags för Colak att fira en fullträff igen. När MFF tilldelades en straff i den första halvleken var det ingen mindre än Colak själv som greppade bollen och tryckte in 1-0-målet. 

– Det är sådant som händer, säger anfallsstjärnan om sin mållösa period.

– Men om jag inte gör mål försöker jag göra det bästa möjliga för laget och arbeta så hårt som möjligt så jag kan hjälpa laget vinna. Jag blev väldigt glad över att göra mål, med lite tur kunde det blivit ett hattrick. 

Du känner att ni borde vunnit matchen, helt enkelt?

– Ja, självklart. Vi genomförde en bra match och skapade många chanser, vi var aggressiva och vann många dueller. Jag tycker vi var väldigt dominanta i spelet. Men om du inte gör mål kan det alltid bli så att du släpper in mål. Vi måste titta på de bra sakerna och fortsätta titta framåt. 

Antonio Colaks tio senaste matcher

10 juli, Sirius (h)

4-0

Mål: 1


17 juli, Degerfors (b)

5-0

Mål: 1


7 augusti, Halmstad (b)

0-0

Mål: 0


14 augusti, IFK Göteborg (h)

2-3

Mål: 1


18 augusti, Ludogorets (h)

2-0

Mål: 0


24 augusti, Ludogorets (b)

1-2

Mål: 0


29 augusti, Hammarby (b)

1-2

Mål: 0


11 september, IFK Norrköping (h)

1-1

Mål: 0


14 september. Juventus (h)

0-3

Mål: 0


18 september, Djurgårdens IF (h)

1-1

Mål: 1


Källa: Transfermarkt 

”Svårt att prata om otur”

Det är inte bara Antonio Colak som haft det lite tuffare än vanligt de senaste veckorna. Malmö FF har haft svårt att hitta vinsterna den sista tiden och innan poängtappet mot Djurgården hade MFF bland annat förlorat mot IFK Göteborg och Hammarby, samt kryssat mot IFK Norrköping.

Ett facit som innebär att MFF numera parkerar på en fjärdeplats i den allsvenska tabellen, fem poäng bakom serietoppen.

Handlar det om otur, eller kan du sätta fingret på någon anledning till varför ni inte lyckats vinna?

– Det är svårt att prata om otur, fotboll handlar om detaljer. Vi måste hela tiden vara på den högsta nivån. Självklart har vi en tuff rytm inom laget med många matcher, men vi måste vara fokuserade på varje match.

– Vi vill spela var tredje och fjärde dag. Nyckeln är att vara stabila och inte falla ner i negativitet och att inte flyga för högt uppåt. Vi måste vara stabila inom laget och fortsätta vara positiva. Då tror jag vi kommer vara framgångsrika, säsongen är fortfarande lång och det är många poäng kvar att spela om, konstaterar Colak. 

Antonio Colak och Anders Christiansen firar 1-0-målet mot Djurgården i lördags.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Ska fokusera på vårt spel”

För Malmö FF väntar allra närmst ett bortamöte mot tabelltrean IF Elfsborg på Borås arena. Boråsklubben förlorade visserligen den senaste allsvenska omgången med 3-1 mot jumbon Östersund – men innan dess har formen sett fin ut.

Så pass fin att Elfsborg inte förlorat en enda allsvensk match sedan bortamötet mot just MFF den 20 maj. 

– Det är en väldigt viktig match, konstaterar Antonio Colak. 

– Vi vet mycket om Elfsborg, vi har inte bara spelat mot dem i ligan utan även i en träningsmatch. Så vi har mött dem några gånger, det är ett bra lag som haft en fin form. Okej, det blev förlust i den senaste matchen men de har kvalitet i laget. Men vi känner även till deras svagheter, vi har analyserat deras matcher. 

Den allsvenska guldstriden har minst sagt tätnat längst upp i tabellen. AIK leder serien med 40 inspelade poäng, två fler än Djurgården. Elfsborg har samlat ihop 36 poäng och MFF parkerar strax under på 35.

– Vi ska fokusera på vårt spel och fortsätta vara aggressiva. Det viktigaste i vårt spel är våra huvud eftersom vi har störst kvalitet. Vi måste varje redo under varje moment på planen. Då kommer vi vinna matcherna framöver, säger Antonio Colak. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER